Au ajuns bunicii fotbalului

Ultima actualizare:

    Miura este o legendă a fotbalului, el  strângând 89 de selecţii şi marcând  55 de goluri în naţionala Japoniei,  de unde s-a retras în 2000
Miura este o legendă a fotbalului, el strângând 89 de selecţii şi marcând 55 de goluri în naţionala Japoniei, de unde s-a retras în 2000

Dragostea pentru fotbal a japonezului Miura este mai mare decât orice. La 50 de ani, el va mai juca cel puţin un an în liga a doua japoneză. Pe urmele lui calcă Totti sau Shay Given, ambii trecuţi de 40 de ani şi care nu vor să renunţe prea curând.

Atacantul nipon a intrat în istoria fotbalului. În februarie va împlini 50 de ani, dar zilele trecute şi-a prelungit acordul cu Yokohama, club din liga a doua japoneză. El nu e cunoscut doar pe plan local fiindcă de-a lungul carierei a mai bifat echipe din Europa, ca Genoa sau Dinamo Zagreb, Santos din Brazilia, ori FC Sydney din Australia. “Vreau să joc la fel, să dau totul pe teren şi sunt convins că alături de toţi cei din club şi de suporteri voi reuşi. Ei mi-au fost mereu alături”, a spus Miura, atacant ce are cinci trofee în palmares, pentru BBC. “King Kazu”, aşa cum îl alintă fanii, nu e singurul “bunic” ce încă îmbracă tricoul de joc în meciurile oficiale. Ca exemple îi avem pe Francesco Totti sau Shay Given. Primul e un simbol al Romei, club unde a jucat toată cariera, şi chiar dacă are 40 de ani şi patru luni vrea să mai joace câteva sezoane. Apoi, în Anglia, la Stoke, e portarul Shay Given. El mai are doar trei luni şi împlineşte 41 de ani, şi s-a retras de la naţională tocmai pentru a se putea concentra asupra activităţii la echipa de club.

Cine e Miura

  • Data naşterii: 26 februarie 1967
  • Debut la seniori: 1986, Santos
  • Club curent: FC Yokohama, la care joacă din 2006
  • A jucat la 15 formaţii în carieră
  • A jucat 89 de meciuri la naţionala Japoniei, între 1990 şi 2000
  • A marcat 55 de goluri la naţionala Japoniei

Pancu, până la 38 de ani în Liga I 

simeon stalpnicul png

Daniel Pancu a fost un exemplu de longevitate în campionatul nostru. E perceput ca un simbol al Rapidului, dar ultimul său meci în Liga I a fost în tricoul celor de la FC Voluntari, când avea 38 de ani. Acum e antrenor-secund al trupei ilfovene şi consideră anul recent încheiat unul trist. “În 2016 m-am retras şi tot atunci Rapidul a intrat în faliment. A fost un an catastrofal pentru mine”, a spus Pancu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net