Avem naţională de «stele» şi «astre». Duminică e derby-ul

Ultima actualizare:

    Chipciu şi Budescu vor fi adversari duminică, dar foarte probabil vor fi coechipieri la turneul final al Campionatului EuropeanFoto: Mediafax
Chipciu şi Budescu vor fi adversari duminică, dar foarte probabil vor fi coechipieri la turneul final al Campionatului EuropeanFoto: Mediafax

Steaua şi Astra, cele mai valoroase grupări ale campionatului, propun un duel din care are de câştigat şi naţionala României. Mâine seară, la Piteşti, pe teren vor fi cinci „stele” şi şase „astre” care, oricând, ar putea alcătui un prim 11 al tricolorilor.

Nu e un secret faptul că Steaua şi Astra dau de mult timp grosul jucătorilor din Liga I chemaţi la naţională. Aşa va fi şi peste câteva luni, atunci când selecţionerul Anghel Iordănescu va anunţa lotul de 23 de fotbalişti cu care va merge în Franţa la Euro 2016. Până atunci, vom avea cel mai probabil încă trei derby-uri Steaua – Astra (cel de mâine plus „dubla” din play-off din primăvară), meciuri la care „Tata Puiu” trebuie să stea cu ochii-n patru. Asta pentru că din loturile celor două formaţii putem alcătui un 11 de start competitiv pentru naţionala României. Evident, în poartă nu poate fi decât Silviu Lung Jr., al treilea portar al tricolorilor, după stranierii Tătăruşanu şi Pantilimon. În apărare, stelistul Papp şi giurgiuveanul Găman au primit şi ei în mod constant telegrame de convocare. De asemenea, Cornel Râpă a cochetat la un moment dat cu naţionala şi poate constitui o soluţie de avarie pentru flancul drept.

La mijlocul terenului e aglomeraţie mare, trei stelişti şi doi „astrali” fiind în cărţi pentru un loc la Euro 2016. Dacă Adi Popa, Chipciu şi Budescu au pus umărul în preliminariile încheiate, Nicuşor Stanciu şi Gabi Enache au pretenţii de naţională, dar nu l-au convins încă pe Anghel Iordănescu. În formula de joc 3-5-2, cele două vârfuri ale echipei imaginate de noi aparţin Astrei. E vorba de cuplul Alibec – Daniel Niculae, pe care l-am putea vedea la lucru şi mâine. Dacă Alibec abia şi-a făcut debutul pentru România în victoria (3-0) din Insulele Feroe, veteranul Niculae (33 de ani) a anunţat că obiectivul său e să joace cu naţionala la turneul final de anul viitor.

Dumitriu: «Ar fi o ruşine să ratăm play-off-ul»

Antrenorul formaţiei FC Steaua, Dumitru Dumitriu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că ar fi o ruşine ca echipa campioană să nu se califice în play-off-ul Ligii I, având în vedere condiţiile financiare de care beneficiază jucătorii. „Ar fi o fi mare nereuşită şi o ruşine şi cred eu că dacă se va întâmplă treaba asta, ceea ce e puţin probabil, ar fi cazul că nu numai noi, dar şi jucătorii să încerce să dea înapoi ce au primit până acum. Nu se poate, e inuman să ai condiţiile de la Steaua, financiare îndeosebi, lăsând la o parte celelalte probleme care ne cam încurcă în pregătire, şi să nu fii în primele şase. Ar fi o mare ruşine pentru Steaua şi sunt convins că treaba asta nu se va întâmpla”, a declarat Dumitriu.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net