Blestemul banderolei loveşte naţionala

Ultima actualizare:

    Răzvan Raţ este cel  mai nou jucător din grupul  celor cu 100 de selecţii  la naţionala RomânieiFOTO: Răzvan Păsărică
Răzvan Raţ este cel mai nou jucător din grupul celor cu 100 de selecţii la naţionala RomânieiFOTO: Răzvan Păsărică

În ordine cronologică, Chiricheş, Marica şi Raţ s-au accidentat şi au lăsat naţionala României fără căpitan. Pentru meciul cu Irlanda de Nord de vinerea viitoare, doar fundaşul lui Tottenham e apt din punct de vedere fizic.

Abia reinstalat la cârma tricolorilor, Anghel Iordănescu se confruntă cu o mare problemă, legată de cel care va fi căpitan de echipă la întâlnirea cu nord-irlandezii de la 14 noiembrie, crucială pentru calificarea la Euro 2016. 

La ultimele meciuri, cu Ungaria şi Finlanda, Răzvan Raţ a fost alesul lui Piţurcă, dar fundaşul care a depăşit suta de selecţii la naţională s-a accidentat la finalul săptămânii trecute. În partida Ergotelis – PAOK (0-2) din campionatul Greciei, Raţ a fost nevoit să părăsească terenul după doar o jumătate de oră, medicii estimând o perioadă de recuperare de aproximativ zece zile. 

Fără Raţ zece zile

Vlad Chiricheş
Vlad Chiricheş

Situaţia lui Răzvan Raţ pare trasă la indigo cu cea a precedentului căpitan al tricolorilor. Este vorba despre Ciprian Marica, cel care a purtat banderola în disputa de la Atena cu Grecia. Ulterior, atacantul echipei turce Konyaspor s-a accidentat şi a fost operat la piciorul drept, fiind scos din calcule pentru ultimele meciuri ale naţionalei din 2014, cu Irlanda de Nord şi cu Danemarca (amical).

Mergând mai departe în istoria recentă a naţionalei, Vlad Chiricheş s-a „rupt” şi el într-un moment în care se afla în vârf de formă şi fusese „uns” de Victor Piţurcă în postura de căpitan. S-a întâmplat mai întâi la finalul anului trecut, înainte de „barajul” de Mondiale cu Grecia. Apoi, Chiricheş s-a ales şi cu alte probleme medicale la spate care şi-au pus amprenta pe evoluţiile de la Tottenham şi de la naţională.

Chiricheş are viaţă amară în Anglia

Ciprian Tătăruşanu
Ciprian Tătăruşanu

Deşi a depăşit perioada dificilă cauzată de accidentări, Vlad Chiricheş e într-o situaţie complicată la echipa de club, Tottenham. În ultima etapă din Anglia, fostul stelist n-a prins nici măcar lotul 18, fiind lăsat în tribune de antrenorul Pochettino. De altfel, Chiricheş n-a jucat deloc la Tottenham în ultima lună, de la acea eroare copilărească făcută în meciul de Liga Europa cu Beşiktaş de la 2 octombrie. În aceste condiţii, e greu de crezut că Anghel Iordănescu îi va da din nou banderola de căpitan al naţionalei în meciul cu Irlanda de Nord.

Tătăruşanu, căpitan în premieră?

Ciprian Marica
Ciprian Marica

Absenţele lui Marica şi Raţ, completate de lipsa de formă a lui Chiricheş, îl pot propulsa în postura de căpitan al echipei naţionale pe Ciprian Tătăruşanu. Ajuns la 28 de ani, portarul Fiorentinei e unul dintre cei mai experimentaţi tricolori (27 de selecţii), fiind şi unul dintre puţinii jucători care au garantat în acest moment un loc de titular în confruntarea cu nord-irlandezii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Nationala Romania (Sportpictures) jpg
Erling Haaland (EPA) jpg
Helmuth Duckadam (Sportpictures) jpg
david popovici 2 jpg
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net