Brazilia minunată, Argentina sufocată

Ultima actualizare:

    Neymar se poate pregăti deja  de MondialeFoto: Guliver/ GettyImages
Neymar se poate pregăti deja de MondialeFoto: Guliver/ GettyImages

Brazilia şi Argentina, cele două mari forţe fotbalistice din America de Sud, se află în situaţii diametral opuse în preliminariile Cupei Mondiale de anul viitor.

Noaptea de marţi spre miercuri a consemnat prima echipă calificată direct la CM 2018, în afara gazdelor din Rusia. În zona sud-americană a preliminariilor, Brazilia a obţinut al optulea succes consecutiv, 3-0 cu Paraguay, distanţându-se decisiv în fruntea clasamentului, cu 9 puncte peste Columbia. Cu patru runde rămase, „Selecao” nu mai poate cădea mai jos de locul patru, performanţă echivalentă cu calificarea matematică. Dacă brazilienii pot desface şampania, rivalii lor tradiţionali, argentinienii, au ajuns într-o postură disperată.

Aşa cum arată acum clasamentul, naţionala lui Messi ar urma să joace un „baraj” cu reprezentanta Oceaniei. Asta n-ar fi o mare tragedie, însă nu-i exclus ca „pumele” să piardă şi locul cinci în America de Sud şi să rateze prezenţa. Marţi noapte, fără Messi (suspendat încă trei meciuri pentru injurii adresate arbitrului!), Argentina s-a sufocat, la propriu, în Bolivia, pierzând cu 2-0 un meci disputat la peste 3.500 de metri altitudine. 


    Di Maria şi  colegii săi au fost  învinşi în Bolivia
Di Maria şi colegii săi au fost învinşi în Bolivia

Clasament

  • Se califică direct la CM primele patru clasate, iar ocupanta locului 5 va juca un baraj.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net