,,Câini” fără speranţe! Dinamo se pregăteşte din nou de play-out

Ultima actualizare:

    Ante Puljic, neputincios în meciul de la Botoşani
Ante Puljic, neputincios în meciul de la Botoşani

După eşecul de la Botoşani (0-1), dinamoviştii s-au resemnat cu pierderea play-off-ului pentru al treilea an la rând.

A treia înfrângere la rând a alb-roşilor o lasă pe Dinamo doar cu şanse teoretice la calificarea în „finala de 6” a campionatului. Jucătorii şi antrenorul Uhrin au început deja să se gândească la meciurile din play-out pentru evitarea retrogradării.

Dacă nu se va produce o minune în cele patru etape rămase din sezonul regular, play-off-ul Ligii I se va desfăşura fără Dinamo, aşa cum s-a întâmplat de altfel şi în ultimele două sezoane. ,,Câinii” aveau nevoie de o victorie joi seară la Botoşani, dar au terminat meciul în genunchi, învinşi în ultimul minut chiar de către o contracandidată la calificarea în play-off. Astfel, botoşănenii au acum cinci puncte peste Dinamo, avantajul la „directe”, dar şi un program mai lejer, condiţii în care gruparea din Ştefan cel Mare e ca şi eliminată din calculele pentru Top 6.

Primul care a recunoscut ratarea obiectivului a fost chiar antrenorul Dusan Uhrin. „E rău, cred că am pierdut şansele la play-off. Nu e imposibil, mai sunt în joc 12 puncte, dar e extrem de dificil. Poate câştigăm cele patru meciuri”, a declarat cehul. ,,Eu am contract cu Dinamo, rămân aici, dar trebuie să schimbăm ceva, să ne ridicăm, să muncim şi să construim”, a completat Uhrin. „De mâne ne vom apuca de treabă pentru că vacanţa e scurtă. Trebuie s-o luăm de la început. Terminăn un an în care nu ne aşteptam să fim atât de departe de play-off. Atât timp cât mai sunt încă şanse, să credem în ele”, a spus şi preşedintele Florin Prunea.

Trişti sunt şi jucătorii lui Dinamo, atât pentru neîmplinirile din teren cât şi pentru „găurile” financiare din conturi. „Vom lupta până la final, dar e dureros că plecăm acasă la familii să facem Sărbătorile cu o înfrângere şi cu şanse minime de a intra în play-off. Cu banii suntem la fel ca şi până acum. E greu, dar nu avem ce face, nu doar la noi sunt probleme”, a declarat mijlocaşul Deian Sorescu.

Meciul FC Botoşani – Dinamo se îndrepta spre o remiză albă când atrenorul gazdelor a decis în minutul 90 să-l schimbe pe Ashkovski cu tânărul mijlocaş George Cîmpanu (19 ani). La aproximativ 30 de secunde de la intrarea în joc, acesta a marcat golul care i-a îngropat definitiv pe dinamovişti. „Mă bucur că domnul Croitoru are încredere în mine. Am intrat şi mi-am făcut treaba. Îmi doresc să fac mare Botoşaniul şi să ne calificăm în play-off”, a declarat eroul moldovenilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net