Calificare chinuită a Italiei în sferturi


    Pessina a marcat al doilea gol al italienilorFOTO: EPA
Pessina a marcat al doilea gol al italienilorFOTO: EPA

După faza grupelor, Italia părea cea mai în formă echipă de la Euro 2020. Meciul din optimile de finală, contra Austriei, a scos în evidență și părțile slabe ale trupei antrenate de Roberto Mancini, care totuși s-a calificat în sferturi după ce s-a impus cu 2-1 în prelungiri.

Jocul extrem de tacticizat al italienilor îți dă impresia că Italia este o mașinărie foarte bine unsă, care nu are altceva de făcut decât să te toace mărunt și, la un moment dat, să îți dea lovitura de grație. Așa au stat lucrurile și contra Austriei, mai puțin partea cu lovitura de grație din final. Pentru că Alaba și coechipierii săi au știut exact cum să închidă culoarele, astfel încât peninsularii să macine în gol și să fie surprinși de contraatacurile rapide ale adversarilor. S-a și întâmplat o dată, în minutul 65, însă golul marcat de Arnautovic a fost anulat pentru ofsaid, după consultarea VAR. Așa s-a ajuns ca la finalul timpului regulamentar de joc scorul să fie 0-0. În prelungiri, experiența superioară a italienilor și-a spus cuvântul. Chiesa, în minutul 95 şi Pessina, în minutul 105, au marcat golurile Squadrei Azzura, în timp ce reușita austriacului Kalajdzic, din minutul 114, nu a avut decât darul de a face finalul mai palpitant. Pentru că echipa care merge în sferturi este Italia. ”Am meritat să obţinem această victorie, chiar dacă am luat acel gol în finalul meciului. A trebuit să luăm unul. În prima repriză am fi putut înscrie. În a doua, am suferit fizic, dar în cele din urmă am câştigat şi am meritat. Am câştigat acest meci datorită jucătorilor care au venit de pe bancă, au intrat cu mentalitatea potrivită şi au găsit o modalitate de a rezolva acest meci. Chiesa și Pessina au fost foarte buni. Am ştiut că va fi un joc dificil. Un meci atât de dificil ne poate face bine. Meciurile pot merge prost, dar am pus voinţă”, a declarat după meci Mancini.

De partea cealaltă, selecționerul austriac, Franco Foda, s-a declarat extrem de mândru de evoluția elevilor lui. ”După 90 de minute, am fost cu toţii convinşi că avem la îndemână echipa Italiei. Au simţit că le provocăm probleme. Încrederea era imensă. Dar aşa este la acest nivel, împotriva unei echipe care este una dintre favorite, nu are nevoie decât de una sau două situaţii. Când eşti condus, trebuie să te deschizi şi mai mult. Asta i-a ajutat pe italieni. Cu jocul lor dinamic, rapid pe tranziţie şi-au putut crea ocazii. Şi cel de-al doilea gol ar fi putut fi evitat, dar acesta este fotbalul. Golurile vin după greşeli. M-a impresionat dorinţa jucătorilor de a nu renunţa după 0-2. Am mai făcut câteva schimbări, am făcut 2-1 şi apoi am avut una sau două oportunităţi de a egala. Atunci am fi ajuns la loviturile de departajare şi am fi putut încheia altfel. Dacă am fi marcat noi primii sunt convins că noi am fi câştigat. Austria poate fi mândră, echipa s-a prezentat bine aici şi şi-a reprezentat ţara cu cinste. Le-am spus jucătorilor imediat după meci că pot fi mândri de performanţa noastră, chiar dacă am fost eliminaţi” a declarat Foda.

horoscop jpg
cub andrele png
Buzau 1 jpg
zodia care va avea un weekend de cosmar jpg
vouchere pentru energie electrica jpg
nick carter gettyimages 187744547 jpg jpeg
Kirstie Alley și John Travolta, sursă foto: Contul oficial de Instagram al actriței
parlamentul european profimedia  jpg
image
image
image
image
image
image
radoi mirel epa efe h 56947735 jpeg
Sorana Cirstea, EPA jpg
Goncalo Ramos, Getty jpg
Lionel Messi, Getty Images jpg
Maroc   Spania, Getty Images jpg
318310710 471139878468439 9093380521482870357 n (1) jpg