Cam asta e valoarea noastră la Euro 2016!

Ultima actualizare:
Tătăruşanu  a luat gol din  penalty
Tătăruşanu a luat gol din penalty

Tătăruşanu şi Chiricheş sunt singurii tricolori care respiră aerul fazelor avansate ale competiţiilor continentale. E un capitol la care rivalele noastre de la Euro 2016 ne râd în barbă.

La Euro 2016, naţionala României va încerca să iasă dintr-o grupă în care Franţa şi Elveţia sunt considerate favorite. Deşi avem pretenţia să nu ne facem de râs cu ţara-gazdă şi să-i încurcăm pe elveţieni, realitatea nu ne rezervă prea multe motive de optimism. Pentru a analiza baza de selecţie şi soluţiile de care dispun selecţionerii, un indicator sugestiv e oferit de numărul de fotbalişti din fiecare ţară care continuă să joace în faza eliminatorie a cupelor europene. Astfel, în această săptămână au avut loc primele meciuri din optimile Ligii Campionilor, precum şi manşa tur a 16-imilor Ligii Europa, iar România e printre naţiunile cu cei mai puţini reprezentanţi.

Ne lăudăm cu doar trei nume (Tătăruşanu, Chiricheş şi Ştefan Radu), dintre care doar primii doi sunt de actualitate pentru echipa naţională. Practic, selecţionerul Iordănescu a „şomat” la meciurile din cupele europene, neavând pe cine să urmărească. O comparaţie cu Franţa şi Elveţia ne arată cât de jos suntem din punct de vedere valoric, cel puţin pe hârtie. „Cocoşii” cu care vom deschide balul la Europene (la 10 iunie) sunt câtă frunză şi iarbă, 43 de francezi fiind trimişi în luptă atât în meciurile din Liga Europa, cât şi în cele din Liga Campionilor. Nu toţi vor ajunge la Euro (nici n-ar avea cum, loturile fiind limitate la 23), dar scorul de 43-3 în favoarea Franţei spune multe despre raportul de forţe.

Tricolorii vor juca meciul de deschidere în Franţa

Dacă de francezi e greu să ne atingem în ceea ce priveşte aria de selecţie, ne-am fi aşteptat ca elveţienii să ne fie mai la îndemână. Semne bune pentru noi nu sunt însă nici din Ţara Cantoanelor, elveţienii bucurându-se de două echipe (Basel şi Sion) în 16-imile Ligii Europa. În total, selecţionerul Vladimir Petkovic are 16 fotbalişti implicaţi în cupele europene, inslusiv în optimile Ligii Campionilor. Asta în timp ce noi ne bazăm pe internaţionalii întorşi în Liga I să aibă meciuri în picioare şi să fie luaţi în calcul pentru Euro.

«Tătă», Chiricheş şi Radu, fără greşeală


    Tătăruşanu  a luat gol din  penalty
Tătăruşanu a luat gol din penalty

Rezervă de obicei în Liga Europa, Tătăruşanu a fost titularizat la Fiorentina în remiza de pe teren propriu cu Tottenham (1-1). Fostul portar al Stelei a fost învins doar din penalty, „Tătă” remarcându-se cu alte câteva parade. Fără greşeală s-a comportat şi Vlad Chiricheş în tricoul lui Napoli, în ciuda faptului că italienii au cedat prima întâlnire cu Villarreal (0-1), disputată pe tărâm spaniol. Siguranţa l-a caracterizat şi pe Ştefan Radu în remiza obţinută de Lazio în Turcia, cu Galatasaray (1-1).

Suntem la egalitate cu albanezii

Cum Ştefan Radu (Lazio) refuză de mult timp naţionala, România a fost prezentă în cupele europene doar cu Ciprian Tătăruşanu (Fiorentina) şi Vlad Chiricheş (Napoli). Albania, a treia adversară a României la Euro, a avut la mijlocul săptămânii tot doi jucători pe arenele Europei. Este vorba despre colegul lui Chiricheş, Hysaj, şi despre fundaşul Xhaka de la Basel.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net