Cavani, apărat de Academia Uruguayană în presupusul caz de rasism

Ultima actualizare:

    Cavani este suspendat trei meciuriFOTO: EPA
Cavani este suspendat trei meciuriFOTO: EPA

Academia uruguayană de Litere îi ia apărarea fotbalistului echipei Manchester United, Edinson Cavani, sancţionat de federaţia engleză pentru un mesaj considerat “jignitor, abuziv şi nepotrivit”, relatează L’Equipe.

La 29 noiembrie, după un meci cu Southampton, scor 3-2, la care Manchester United a revenit de la 0-2 şi Cavani a înscris două goluri pe final, uruguayanul a reacţionat la un mesaj de felicitări de pe Instagram venit de la un fan scriind “Gracias negrito”. Joi, federaţia engleză l-a suspendat pe fotbalist trei jocuri şi l-a amendat cu 100.000 de lire sterline.

“Federaţia Engleză de Fotbal a comis o nedreptate gravă faţă de sportivul uruguayan şi şi-a arătat ignoranţa pronunţându-se cu privire la folosirea limbii spaniole fără să ţină cont de complexitate şi de context. În contextul în care a fost scris, acest cuvânt – mai ales pentru că s-a folosit diminutivul – poate reprezenta doar afecţiune. Cuvinte care fac referire la culoarea pielii, la greutate şi la alte caracteristici sunt folosite des între prieteni şi rude în America latină. În acest context, sunt expresii de afecţiune şi sunt folosite deseori fără legătură cu ceea ce par să fie”, a precizat Academia uruguayană de Litere.

Federaţia engleză este foarte strictă în ceea ce priveşte mesajele jucătorilor pe reţelele de socializare şi nu autorizează niciun derapaj, mai ales dacă mesajele au conotaţie rasistă.

Cavani a anunţat că nu va face apel după sancţiunile primite. “Accept sancţiunea disciplinară, dar nu împărtăşesc lunctul de vedere (al FA). Îmi cer iertare dacă am jignit pe cineva cu o expresie de afecţiune faţă de un prieten, nimic mai mult de atât. Cei care mă cunosc ştiu că eforturile mele sunt mereu pentru bucurie şi prietenie! Sufletul meu este liniştit, pentru că ştiu că m-am exprimat mereu cu afecţiune în conformitate cu cultura mea şi cu felul meu de a trăi. Vă îmbrăţişez”, a scris fotbalistul în social media.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
3x3 bcr streetball jpg
andrei ratiu si fiica jpg
Selfie cristiano ronaldo euro 2024 jpg
fani romani jpg
5 text transferuri jpg
4 text 1 Nita jpg
romania belgia jpg
romania belgia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net