CFR a mai dat o lovitură!

image
CFR (Foto: Răzvan Păsărică)

CFR Cluj produce bani din orice. Ultimul exemplu: l-a avut pe Pinto sub formă de împrumut de la FC Porto, lusitanii l-au vândut la Dinamo Zagreb şi ardelenii au încasat procentul.

Plecarea fundaşului de 23 de ani la croaţii de la Dinamo Zagreb i-a luat prin suprindere până şi pe şefii ardelenilor. "Nu l-am dat noi. Îl aveam în coproprietate cu FC Porto şi o companie şi noi nu am decis nimic.

Hotărârea a fost a celor de la FC Porto. Acum împărţim banii cu ceilalţi şi am dat o lovitură şi de data aceasta", a explicat preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan.

Mai exact, ardelenii l-au adus acum un an pe Ivo Pinto sub formă de împrumut şi pentru suma de un milion de euro au primit 40 la sută din drepturile federative ale jucătorului, restul procentelor fiind împărţite între FC Porto şi Rio Ave, cluburile care îl aveau în coproprietate.

Cert e că ardelenii vor lua 1.800.000 de euro din totalul celor 4,5 milioane de euro ale tranzacţiei.

Oricum, românii sunt acoperiţi în defensivă după plecarea lui Pinto, jucător ce a bifat 27 de prezenţe pentru CFR,  avându-l pe Velayos şi Lionn.

Chiar dacă au pierdut un om important în apărare, clujenii se întăresc în ofensivă şi testează în cantonamentul din Austria un "vârf" brazilian, Obina, ce a evoluat şi la Shandong Luneng, actuala echipă a lui Marius Niculae.

Românii au încercat să-l achiziţioneze pe sud-americanul despre care fanii "cariocas" au spus că e mai bun decât Eto'o şi acum doi ani, însă acum afacerea pare că se va perfecta. "Stă cu noi în catonament o săptămână şi dacă va confirma, va semna. Oricum, sunt şanse mari să rămână la echipă", a explicat Mureşan. Interesant e că în lot CFR are deja şase jucători ofensivi: Kapetanos, Florin Costea, Maah, Rui Pedro, Tade şi Batin.

Nuno ClaroNuno DiogoNicolas GodemecheCristian PaninWeldonDiogo ValenteVasile MafteiKivuvuBjelanovicObioraCelestinoSaddick AdamsCristi BudGabi MureşanRonnySergiu BuşLiviu GaneaAdam VassIvo Pinto

Dacă banii din transferuri vin, iar echipa se întăreşte, totuşi fotbaliştii mai vechi au zilele numărate sub comanda lui Mircea Rednic. Cum a fost instalat ca antrenor, şefii au anunţat câteva despărţiri, după care l-au lăsat pe "Puriu" să continue treaba.

După ce a văzut mai mulţi jucători la lucru, a luat şi deciziile radicale. Până acum nu mai puţin de 18 oameni au plecat de la echipă, fără a-l calcula pe Pinto, care a fost transferat la decizia celor de la FC Porto.

FRF obligase anul trecut echipele româneşti să reducă numărul jucătorilor extracomunitari astfel încât până în 2016 pe foaia de joc să existe opt români. CFR-iştii nu au fost de acord, fiind recunoscuţi pentru faptul că se bazează majoritar pe străini, şi au contestat decizia la TAS. Recent au fost înştiinţaţi că au câştigat şi acum federalii vor fi nevoiţi să schimbe regulamentul, iar ardelenii îşi pot continua liniştiţi strategia.

simeon stalpnicul png
CFR (Foto: Răzvan Păsărică)
cub schimbări televiziuni png
Lia Bugnar
cub cheating wife png
hororoscop jpg
image png
6 front spital jpg
image png
David Popovici aur la Europene jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
David Popovici aur la Europene jpg
Echipa de canotaj jpg
simona halep trofeu toronto 2022 jpg
Ciprian Marica png
Alessia Raiciu png
David Popovici