CFR Cluj joacă joi seară cu Young Boys Berna în Liga Europa

Ultima actualizare:

    Deac a marcat un gol în victoria de la Sofia, cu TSKAFOTO: Sportpictures.eu
Deac a marcat un gol în victoria de la Sofia, cu TSKAFOTO: Sportpictures.eu

CFR Cluj revine în această seară în grupa A din Liga Europa. Adversară îi va fi formația elvețiană Young Boys Berna, o echipă care a avut un parcurs identic cu al românilor în campionat. O victorie ar apropia mult formația lui Dan Petrescu de calificarea în ”primăvara europeană”.

Programată la ora 22.00, la Cluj, partida va pune față în față campioanele ultimelor trei ediții din România și din Elveția. Un echilibru al palmaresului care este confirmat și de valoarea de piață a celor două formații, una sensibil egală. Dacă imediat după tragerea la sorți, antrenorul clujenilor, Dan Petrescu, spunea că în această grupă ”Roma este favorită, apoi vine Young Boys Berna, apoi noi şi cu ŢSKA, poate cu un mic avantaj pentru noi. Mă gândesc sincer că vreau să ne calificăm mai departe”, acum, după victoria din prima etapă, 2-0 cu ȚSKA, la Sofia, el a prins și mai mare curaj. Pentru că o victorie diseară, contra elvețienilor, ar transforma echipa noastră în principala favorită la ocuparea măcar a locului secund în clasamentul final al grupei.

Totodată, o nouă victorie ar însemna și un plus financiar de 570.000 de euro, deloc de lepădat pe pandemia asta. În cazul unui egal, suma pe care o vor primi clujenii este de 190.000 de euro. Pentru a ajunge la acești bani, „Bursucul” este decis să schimbe din nou formația față de meciul câștigat în weekend, la Voluntari, cu 1-0. Cel mai probabil, titularii vor fi aceiași de la Sofia, de acum o săptămână. Inclusiv Bălgrădean, Burcă și Deac, care au jucat din primul minut și în Liga 1. De altfel, ei chiar sunt de neînlocuit în actuala formulă gândită de Dan Petrescu. Portarul venit de la FCSB nu are contracandidat în poarta ardelenilor, Burcă, pe lângă faptul că e într-o formă foarte bună, este unul dintre cei doar trei fundași centrali care i-au mai rămas ”Bursucului” după accidentarea gravă (ruptură de tendon achilian) suferită de Cestor, iar Deac este, așa cum îl caracteriza Petrescu, ”cel mai valoros jucător al nostru din ultimii trei ani”.

Dan Petrescu: ”Va fi un meci foarte dificil”

"Va fi un meci foarte dificil, împotriva campioanei din Elveţia în ultimii ani, a dominat fotbalul în Elveţia şi după ce am studiat adversarul foarte bine în ultimele zile pot să spun că ei sunt favoriţi la trecerea de aceste grupe. În afară că pasează foarte bine, au şi planul B, care joacă minge mult pe vârf şi al doilea vârf e foarte rapid, câştigă mereu cam toate mingiile. Din punctul meu de vedere e cea mai agresivă echipă cu care am jucat noi în Europa în ultimii doi ani, ca şi agresivitate sunt foarte, foarte buni. Din păcate, avem probleme de lot, lotul nostru nu e aşa de valoros ca cel de la Young Boys care au vreo 30, avem vreo 19 jucători şi am pierdut doi de pe lista UEFA, Bordeianu care a plecat şi Cestor, care era pe lista UEFA, a dispărut pe următoarele 6 luni, problemele sunt grave, dacă o să mai apară vreo accidentare sau test Covid, o să ne fie foarte greu să facem faţă în această grupă”, a declarat Dan Petrescu.

Pentru tenicianul ardelenilor, Young Boys şi AS Roma sunt favorite să treacă mai departe din grupa A. "Şi bugetul, şi valoarea jucătorilor, tinereţea lor, noi avem jucători cu experienţă, dar nu avem valoarea pe care o au ei şi experienţa din ultimii 6 ani, noi jucăm în Europa în ultimii 2 ani, în ultimii 6 ani au jucat de 5 ori în grupele Ligii Europa; o dată în Liga Campionilor.  Asta e al doilea an în Europa, deci experienţa lor e mult mai mare decât a noastră".

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net