Chivule, mai vrei la Inter?

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Lui Cristi Chivu i-a fost propus să mai rămână la Inter cel puţin un an, dar cu un salariu înjumătăţit.

Din vară, fostul căpitan al naţionalei României îşi încheie înţelegerea cu Inter Milano, echipă pentru care a evoluat în ultimii cinci ani. Deşi negocierile privind prelungirea contractului au început încă din 2011, cele două părţi n-au ajuns la un acord nici până astăzi.

O întâlnire decisivă între oficialii italieni şi fraţii Becali, impresarii lui Chivu, este anunţată însă pentru mâine. Conform presei peninsulare, totul depinde de voinţa românului de a îmbrăca în continuare tricoul nerazzurro, dar nu în aceleaşi condiţii financiare.

Astfel, cei de la Inter au formulat o ofertă de un an cu opţiune de prelungire pentru încă unul, cu un salariu de maxim două milioane de euro. Ar însemna o pierdere de cel puţin 1,5 milioane de euro faţă de salariul actual, reducere cu care Cristi nu se împacă deloc uşor.

„Trebuie să se se hotârască ce vrea", a scris fcinternews.it. Deşi Chivu a ajuns la 32 de ani (pe care îi va împlini în octombrie), fiind pe final de carieră, fraţii Becali vor avea la masa tratativelor un as în mânecă.

Este vorba despre interesul arătat de Napoli pentru achiziţionarea fundaşului român din postura de jucător liber de contract. În această situaţie, Chivu şi-ar putea negocia la Napoli o primă de instalare consistentă, care să acopere diminuarea salariului.

Ratează întâlnirea cu Torje

Sub conducerea noului antrenor, Andrea Stramaccioni, Cristi Chivu şi-a recăpătat locul de titular la Inter, însă în aceste zile este afectat de o contuzie suferită la ultimul meci, cu Fiorentina.

Astfel, Chivu nu va putea juca astăzi la Udine, contra echipei lui Gabi Torje, în derby-ul etapei din Serie A (ora 16.00, DigiSport 2). Pentru Inter, meciul cu Udinese reprezintă ultima şansă de a spera la un loc de Liga Campionilor în sezonul viitor.

Mutu, între Dinamo şi Brazilia

Aşa cum se ştie deja, Adi Mutu nu va mai continua la Cesena în sezonul viitor, căutându-şi în această perioadă o altă destinaţie.

Deşi s-a zvonit despre o posibilă întoarcere a lui Mutu la Dinamo, „afacerea" are şanse mici de reuşită în condiţiile în care gruparea din „Ştefan cel Mare" n-ar putea să-i ofere atacantului un salariu pe măsura pretenţiilor.

"Mutu când o să vină la Dinamo n-o să mai poată nici să-şi mişte picioarele. Cum să vină la Dinamo? Pe 300.000 de euro pe an? El ia peste trei milioane pe an oriunde în lume, ce să caute aici?", a spus Dumitru Dragomir, şeful LPF.

În schimb, "Briliantul" este asaltat cu oferte mult mai bănoase de pe alte continente. "Dacă se duce în ţările arabe mai joacă cinci ani şi îşi ia o grămadă de bani. Dacă se duce în Brazilia greşeşte. Sunt gagici multe acolo, focoase, sunt tentanţii formidabile, iar el nu poate să se abţină. Mai bine la arabi, îi sparge pe arabi, le ia tot nisipul ăla şi cămilele", a completat acelaşi Dragomir. La începutul acestei luni, directorul sportiv al clubului Vasco da Gama, Frank Assuncao, a afirmat că încearcă să îl convingă pe Adrian Mutu să joace în Brazilia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net