Cine este stăpâna lumii?

simeon stalpnicul png

A noua ediţie a finalei Cupei Confederaţiilor se va disputa între cele mai în formă echipe de pe planetă. Pe Maracana din Rio de Janeiro, Brazilia şi Spania vor un trofeu simbolic, dar care poate demonstra multe în perspectiva turneului final din 2014.

Cupa Confederaţiilor a fost privită ca o competiţie care îi împiedică pe cei mai buni jucători din lume să intre în vacanţă după sezoane istovitoare la echipele de club. Toată lumea se aştepta ca nimeni să nu ia în seamă această repetiţie, dar Brazilia, Spania, Italia şi Uruguay au venit cu tot ce au avut mai bun. Fără să strâmbe din nas, Casillas şi Buffon au strâns în jurul lor două ţări, iar acest turneu la care se uita puţină lume până acum, a prins importanţă.

Cu nevestele şi iubitele lângă ei, favoritele şi la casele de pariuri se vor duela şi în finala de la noapte. Catalanul Neymar, munchenezul Dante, parizianul Lucas Moura şi londonezii David Luiz şi Ramires nu şi-au bătut joc de fotbal şi au atacat trofeul, mai ales că se juca la ei acasă. Cu European, Mondial şi din nou European în vitrină, Spania nu putea să refuze însă mănuşa aruncată. Xavi, Iniesta, Pique sau Sergio Busquets au strâns din dinţi şi au trecut de tot ce au întâlnit în cale doar pentru a se bate parte în parte cu principala adversară de anul viitor. Asta pentru că, poate cu excepţia Argentinei şi Germaniei, nu se arată alte pretendente la coroana mondială din 2014. Va fi un test fotbalistic şi unul nervos.

Campioana mondială şi europeană, Spania vrea să câştige şi Cupa Confederaţiilor

simeon stalpnicul png

Pe o Maracana, unde încap aproape 90.000 de oameni, Spania nu mai este favorită pentru prima dată în ultimii şase ani. Şi cel care le-a pus gând rău este chiar „fratele" Neymar. Proaspăt transferat la Barcelona, copilul teribil al Braziliei are prima şansă să demonstreze că are faţă de Europa şi nu e doar un circar vânzător de bilete. De partea Braziliei e şi statistica, în care o conduce pe Spania cu 3-2 în meciuri oficiale, dar şi invincibilitatea de pe teren propriu a trupei „Cariocas", care datează din 1975. Practic, Spania n-a mai bătut Brazilia într-un meci oficial de la Cupa Mondială din 1934, adică de aproape 80 de ani. De menţionat că Brazilia are trei Cupe ale Confederaţiilor în palmares, cele mai multe, iar Spania, niciuna. Un lucru e clar: cine poate sta treaz până la noapte, la ora 01:00, are de văzut pe TVR 1, un meci istoric.

Italia şi Uruguay vor locul trei

Finala mică a oricărei competiţii majore este un meci al învânşilor, oricum l-ai privi. Italia, eliminată de Spania la penalty-uri, şi Uruguay, eliminată dAe Brazilia la limită, 2-1, trebuie să joace un meci fără glorie. Cavani, Suarez, Pirlo sau De Rossi trebuie însă să respecte competiţia şi pe Arena Fonte Nova, din Salvador de Bahia, de la ora 19:00, vor juca pentru medalia de bronz.

image png
sarah anamaria prodan jpg
giselle si tom brady
cub anamaria prodan png
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia
Prințul Harry și Meghan Markle png
traian basescu 0 jpeg
BeFunky collage (28) jpg
Submarinul nuclear Belgorod FOTO Profimedia
Bouchard2 jpg
image
image
image
image
Dan Petrescu, Sportpictures jpg
Erling Haaland, Getty Images jpg
Eugenie Bouchard, EPA jpg
romania 3x3 mondial u23 jpg
dawa popescu jpg
CFR Cluj, Sportpictures jpg