«Clanul» Reghecampf- Prodan a luat tot

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

De pe vremea Luceştilor, fotbalul românesc nu mai fusese dominat de o singură familie şi discipolii ei. În acest an, Reghecampf-Prodan şi ai lor sunt la putere.

O scurtă trecere sub lupă a oamenilor care au dus acasă trofeele, medaliile şi diplomele de merit ale sezonului de Liga I, recent încheiat, ne arată că „Francmasoneria" Reghecampfilor a monopolizat sportul rege din România.

simeon stalpnicul png

Cel mai evident, meritoriu şi important este, bineînţeles, titlul de campioană al Stelei. Această performanţă pe care roş-albaştrii n-o mai gustaseră de şapte ani se află în palmaresul a doi membrii ai familiei. Primul, Laurenţiu Reghecampf, actorul principal, care a ştiut pe parcursul acestui an să fie antrenor, pedagog, psiholog şi prieten de caterincă al jucătorilor. Fără aceste calităţi multiple, nimic n-ar fi fost posibil. Pe titlul 24 mai este scris un nume girat de familia Reghecampf-Prodan: Paul Pîrvulescu.

Deşi a evoluat în doar 12 jocuri din sezonul de Liga I, fundaşul în vârstă de 24 de ani, care este finul lui Laurenţiu şi al Anei-Maria, şi-a făcut treaba cu brio ori de câte ori a fost solicitat, chiar dacă vioara întâi pe acel post a fost Jasmin Latovlevici. Trofeul aparţine însă în egală măsură lui, ca oricărui alt jucător al roş-albaştrilor.

simeon stalpnicul png

Apoi, celălalt trofeu important, Cupa României, se află şi el acum în palmaresul familiei. Asta pentru că Petrolul a fost dusă spre acest succes major de către antrenorul Cosmin Contra, nimeni altul decât naşul familiei Reghecampf-Prodan. „Guriţă", revenit în Liga I după o ucenicie într-o ligă inferioară din Spania, şi-a surclasat adversarii întâlniţi în această competiţie, dar nici în campionat nu s-a făcut de râs, ocupând locul trei.

Contra nu ştie însă dacă va continua în România, dar oricum, a făcut cinste familiei, iar fiecare poate veni acum la picnicul de final cu trofeul său. Tot în familie a rămas şi trofeul nepremiat, dar important, de vicecampioană.

simeon stalpnicul png

Asta pentru că Eugen Pârvulescu, tatăl lui Paul, năşit de Reghecampf este preşedintele Pandurilor din Târgu Jiu. Pîrvulescu senior a bifat cu gorjenii o performanţă istorică şi a dus echipa în premieră în cupele europene. Sintetizând, Campionatul în Liga I, Cupa României, dar şi locurile doi şi trei, aparţin unei singure familii: Reghecampf. Astfel, dacă glumind, am judeca în ani chinezeşti, iar Reghecampf ar fi un animal, am putea spune fără teama de a greşi că a fost anul „Reghecampfului".

Agnelli, model pentru români

Familia Reghecampf merită cu prisosinţă tot ce a câştigat în acest sezon, dar pentru a rămâne în top e nevoie de mult mai mult. Un model pentru membrii acestei familii este, sau dacă nu, ar trebui să fie, familia Agnelli. Italienii sunt cea mai de succes familie din fotbalul mondial, membrii ei câştigând din 1923, de când o deţin din generaţie în generaţie pe Juventus Torino, 50 din cele 51 de trofee ale „Bătrânei Doamne”. Oricât de fericită şi de încrezătoare ar fi, la aceste cifre, familia Reghecampf nu poate decât să viseze.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
romania mondiale jpg
Youssoufa Moukoko (EPA) jpg
Loida Zabala (Facebook) jpg
Razvan Marin (Sportpictures) jpg
Romania nationala fotbal (Sportpictures) jpg
Ianis Hagi (Sportpictures) jpg
Nationala fotbal Romania (Sportpictures) jpg
sala constanta handbal jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net