Copii din 64 de ţări au participat la proiectul Fotbal pentru Prietenie

4 iulie 2017
simeon stalpnicul png
Fotbal pentru prietenie

Pe 1 Iulie, la Stankt Petersburg, a avut loc cea de-a V-a ediţie a Forumului Internaţional Fotbal pentru Prietenie.

Tineri fotbali┼čti, b─âie┼úi ┼či fete, ├«n v├órst─â de 12 ani, din 64 de ┼ú─âri, au fost reuni┼úi ├«n cadrul acestui campionat ca ambasadori ai programului, form├ónd 8 Echipe Interna┼úionale ale Prieteniei, antrenate de participan┼úi de la edi┼úiile anterioare.

Tab─âra Interna┼úional─â a Prieteniei s-a desf─â┼čurat de pe 27 p├ón─â pe 29 Iunie, unde tinerii sportivi au fost ajuta┼úi ┼či preg─âti┼úi s─â formeze echipe de c─âtre tineri antrenori, dar ┼či de c─âtre juc─âtori faimo┼či de fotbal. Pe 1 Iulie, participan┼úii celei de-a V-a edi┼úii Gazprom FOTBAL PENTRU PRIETENIE s-au reunit pentru a demonstra ├«ntregii lumi c─â prietenia este posibil─â ├«n ciuda diferen┼úelor de gen, culoare sau na┼úionalitate.

ÔÇ×Astfel de evenimente ├«i motiveaz─â foarte mult pe tinerii fotbali┼čti, viitori juc─âtori profesioni┼čti. Sunt sigur c─â a fost o experien┼ú─â deosebit─â pentru ei, c─â ├«i va ajuta foarte mult at├ót pe plan profesional, c├ót ┼či pe plan social. A fost o experien┼ú─â special─â ┼či pentru mine s─â fiu printre at├ó┼úia copii pasiona┼úi de fotbal ┼či m-am bucurat sp v─âd cum sportul a reunit pentru c├óteva zile copii din ├«ntreaga lume, promov├óndu-le 9 valori umane esen┼úialeÔÇŁ, a spus Aurel ┼óicleanu, Senior Ambassador ├«n proiectul Fotbal pentru Prietenie.

ÔÇ×Am ├«nv─â┼úat foarte multe lucruri la Fotbal pentru Prietenie. Cred c─â cel mai mult mi-a pl─âcut c─â mi-am f─âcut prieteni din mutle ┼ú─âri, to┼úi pasiona┼úi de un singur lucru: fotbalul. Mi-a┼č fi dorit ca acest proiect s─â dureze mult mai mult pentru c─â ├«mi pl─âcea s─â fiu un mic reporter de pe terenul de fotbal, dar r─âm├ón cu multe amintiri frumoase, pe care abia a┼čtept s─â le spun tuturorÔÇŁ, a precizat Rare┼č Dumitrache, t├ón─ârul jurnalist din delega┼úia Rom├óniei.ÔÇ×Dup─â aceast─â experien┼ú─â ├«mi doresc s─â continui s─â joc fotbal c├ót mai mult, pentru a mai participa la astfel de evenimente mari unde sper s─â m─â re├«nt├ólnesc cu to┼úi cei pe care i-am cunoscut aici. Am ├«nv─â┼úat multe lucruri de la ceilal┼úi copii ┼či am format echipe foarte bune. Nu ├«i voi uita niciodat─â ┼či abia a┼čtept s─â le povestesc celor de acas─â despre noii mei prieteni, dar ┼či despre valorile proiectuluiÔÇŁ , a m─ârturisit Alex Popa, t├ón─ârul fotbalist din delega┼úia Rom├óniei.

├Änainte de finala campionatului, antrenorul ├«n scaun cu rotile al echipei de rugby a ora┼čului Sankt Petersburg a participat la tragerea la sor┼úi. Cea mai a┼čteptat─â parte a competi┼úiei a fost ceremonia de premiere a finali┼čtilor, unde c─âpitanii echipelor au ├«mp─âr┼úit medalii, diplome ┼či alte premii speciale. Tinerii fotbali┼čti care nu au fost prezen┼úi la final─â s-au aflat la ├«nt├ólniri prin care au promovat valorile programului FOTBAL PENTRU PRIETENIE. Ace┼čtia au fost sus┼úinu┼úi de c─âtre ambasadorul rus al proiectului, cel mai bun marcator din istoria echipei na┼úionale de fotbal a Rusiei, Alexander Kerzhakov, dar ┼či de c─âtre antrenorul echipei na┼úionale a Rusiei, Stanislav Cherchesov, precum ┼či al┼úi reprezentan┼úi ai Federa┼úiei Ruse de Fotbal. De asemenea, pe ├«ntreaga perioad─â a proiectului au participat peste 200 de junali┼čti din diferite t─âri, dar ┼či reprezentan┼úi ai federa┼úiilor na┼úionale de fotbal.

simeon stalpnicul png
Fotbal pentru prietenie

Despre programul internaţional Fotbal pentru Prietenie

Programul interna┼úional de responsabilitate social─â Fotbal pentru Prietenie este implementat─â de Gazprom ├«ncep├ónd cu anul 2013. Programul aduce ├«mpreun─â copii cu na┼úionalitate, sex ┼či abilit─â┼úi fizice diferite. Prietenia, pacea ┼či egalitate sunt valori-cheie promovate de c─âtre participan┼úii ├«n programul Fotbal pentru Prietenie. Obiectivul programului este dezvoltarea toleran┼úei ┼či respectului pentru diferite culturi ┼či na┼úionalit─â┼úi ├«ntre copiii din diferite ┼ú─âri. Valorile-cheie promovate de participan┼úi sunt: prietenia, egalitatea, dreptatea, s─ân─âtatea, pacea, loialitatea, victoria, tradi┼úiile ┼či onoarea. 

fuego iubita2 png
razvan si irina fodor
andreea tonciu png
cub maria tonciu mama png
andreea banica
roxana nemes png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
tatarusanu nunta21 jpeg
dinamo u cluj jpg
steliano filip jpg
prima tv PNG
sepsi castigatoare cupa romaniei jpg
simona halep bucurie madrid jpg