Cosmin Olăroiu, victoria carierei: este campion în China!


    Cosmin Olăroiu și Jiangsu Suning, pentru prima dată campioni ai ChineiFOTO: Profimedia
Cosmin Olăroiu și Jiangsu Suning, pentru prima dată campioni ai ChineiFOTO: Profimedia

Performanță de excepție realizată de antrenorul român Cosmin Olăroiu într-unul dintre cele mai bine plătite campionate din lume: el a reușit să cucerească titlul în China.

În returul finalei campionatului chinez, echipa lui Olăroiu, Jiangsu Suning, a învins cu scorul de 2-1 marea favorită, Guangzhou Evergrande, nimeni alta decât câștigătoarea a 8 dintre ultimele 9 ediții ale întrecerii asiatice. Cum în manșa tur fusese 0-0, titlul a antrenorul a mers către Jiangsu, iar antrenorul român a intrat definitiv în istoria clubului devenit campion pentru prima dată în istorie. Eroii lui Oli au fost chiar vedetele echipeo, Eder şi Teixeira. Primul a marcat în minutul 45+3, iar cel de-al doilea în minutul 48. Wei Shihao a redus din handicap degeaba în minutul 61, pentru că trofeul a mers în mâinile outsiderei.

Și pentru Cosmin Olăroiu acesta este primul titlu de campion în China. El a ocupat cu Jiangsu, în precedenții doi ani în care a antrenat-o, locul 5, respectiv 4. Din cauza pandemiei de coronavirus, formatul principalei competiţii fotbalistice chineze a fost schimbat, o fază a grupelor şi una eliminatorie, din sferturile de finală, înlocuind sistemul obişnuit, tip campionat.

cub bianca dragusanu png
cub ioana nastase png
cub paula seling png
FotoJet jpg
FotoJet (4) jpg
FotoJet (5) jpg
infidelitate 0 jpeg
De ce participa de fapt Andreea Tonciu la Survivor Romania 2022 jpg
image
image
image
image
image
image
Goncalo Ramos, Getty jpg
Lionel Messi, Getty Images jpg
Maroc   Spania, Getty Images jpg
318310710 471139878468439 9093380521482870357 n (1) jpg
Portar Croatia, Getty jpg
CR7, Getty Images jpg