Craiova a ieşit din lupta pentru titlu, dar poate decide campioana Ligii I

Ultima actualizare:

    Meciul Craiova - FCSB poate fi decisiv în lupta pentru titlu
Meciul Craiova - FCSB poate fi decisiv în lupta pentru titlu

Ieşită definitiv din lupta pentru titlu, CSU Craiova va arbitra duelul FCSB – CFR în meciurile directe cu cele două echipe fruntaşe.

Echipa italianului Mangia a încheiat conturile cu campionatul şi se va concentra doar pe faza finală din Cupa României. În tot acest timp, gruparea olteană poate stabili viitoarea campioană a Ligii I prin felul în care vor fi abordate partidele cu FCSB şi CFR Cluj.

CSU Craiova n-a ştiu să profite de paşii greşiţi făcuţi de tandemul din frunte, fiind învinsă de Astra (0-1) într-un meci în care Băluţă şi colegii săi au dezamăgit. „Dacă jucăm aşa, e normal să nu ne mai gândim la titlu”, a recunoscut tehnicianul italian Devis Mangia. Cu patru etape rămase de disputat, Craiova e la opt puncte de FCSB şi la şase de CFR, astfel că suporterii din Bănie sunt resemnaţi în ceea ce priveşte bătălia la vârful Ligii I. În schimb, la Craiova se simte mirosul primului trofeu intern după o pauză de 27 de ani. Este vorba despre Cupa României, competiţie în care CSU Craiova e cu un pas şi jumătate în finală. În aceste condiţii, singurele meciuri care contează pentru alb-albaştrii sunt returul de la Botoşani din semifinale (la 9 mai) şi apoi finala cu Hermannstadt sau Gaz Metan (la 27 mai). Cum oltenii au distrus Botoşaniul în prima manşă, scor 5-1, e greu de crezut că jucătorii lui Mangia vor rata ultimul act al Cupei.

Pe lângă aceste două meciuri vitale, Craiova va avea câteva „antrenamente” oficiale în Liga I, adică meciurile rămase din play-off cu Viitorul, CFR Cluj, FCSB şi Iaşi. „Când ai un asemenea program, trebuie să menajezi anumiţi jucători”, a precizat Mangia după eşecul cu Astra. E un indiciu clar că CSU Craiova nu va aborda la capacitate maximă întâlnirile cu CFR Cluj (deplasare) şi FCSB (acasă), meciuri care pot conta enorm în stabilirea campioanei. De exemplu, cu doar trei-patru zile până la returul din Cupă de la Botoşani, e programată confruntarea cu CFR, iar Mangia va băga în teren multe rezerve. Apoi, după meciul de la Botoşani vine derby-ul din Bănie cu FCSB. În acest caz, mulţi dintre titularii obişnuiţi vor acuza oboseala, iar antrenorul italian va fi nevoit din nou să improvizeze. În toată acestă ecuaţie va conta enorm şi motivaţia, internă şi externă, la care vor fi supuşi fotbaliştii Craiovei la ora meciurilor cu CFR şi FCSB.

Ca şi calificaţi în finala Cupei, craiovenii vor fi mari favoriţi la câştigarea trofeului (indiferent de adversar, Hermannstadt sau Gaz Metan), astfel că oltenii sunt la un pas de a doua calificare consecutivă în preliminariile Ligii Europa. În cazul unui eşec în Cupa României, Craiova are nevoie să se menţină pe locul trei în play-off pentru a intra în a doua competiţie continentală. Singura echipă care poate trece peste CSU în clasament e Viitorul lui Hagi, aflată acum la patru puncte în spate. Disputa dintre Craiova şi Viitorul poate fi tranşată însă chiar de la finalul acestei săptămâni, în meciul direct de pe stadionul „Ion Oblemenco” din Bănie.

Programul Craiovei

Dată  Meci  Competiţie

28 aprilie    Craiova – Viitorul         Liga I

5 mai CFR Cluj – Craiova       Liga I

9 mai Botoşani – Craiova        Cupa României

12 mai        Craiova – FCSB   Liga I

19 mai        Iaşi – Craiova       Liga I

27 mai        Craiova – Hermannstadt / Gaz Metan        Finala Cupei

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net