Dispare «Balonul de Aur»?

image
Messi a cucerit de patru ori Balonul de Aur FIFAFoto: Getty Images

FIFA şi publicaţia France Football nu au ajuns la un acord privind prelungirea contractului de colaborare prin care cele două instituţii decernau anual Balonul de Aur celui mai bun fotbalist din lume.

Grupul Amaury, care editează revista France Football, a anunţat că “Balonul de Aur” se întoarce acasă. Acest premiu a fost fondat în 1956, în acelaşi an în care a luat fiinţă Cupa Campionilor Europeni, devenită ulterior Liga Campionilor. 

În 2010, FIFA s-a asociat cu France Football pentru a răsplăti cel mai bun fotbalist. Forul mondial a plătit peste 15 milioane de euro pentru a-şi asigura licenţa trofeului care se acorda pe baza votului căpitanilor şi selecţionerilor echipelor naţionale şi pe cel al jurnaliştilor. Doar Lionel Messi, de patru ori, şi Cristiano Ronaldo, de două ori, au fost laureaţii FIFA Ballon D’or. „As” precizează că ruptura înţelegerii realizate de Joseph Blatter s-ar fi produs la dorinţa noului preşedinte al FIFA, Gianni Infantino.

Balonul de Aur va fi decernat în continuare de France Football, numai pe baza votului jurnaliştilor sportivi. FIFA ar putea reveni la propriul său premiu pentru cel mai bun jucător. Între 1991 şi 2009, forul mondial a decernat FIFA World Player.

meghan markle harry regina jpeg
meghan markle harry regina jpeg
cub bianca dragusanu sofia animat gif
inger   brigitte pastrama 1 jpeg
Anamaria Prodan Laurențiu Reghecampf
gabriela cristea
BeFunky collage (12) jpg
Ioana Petric jpg
Soldati ucraineni Ucraina FOTO Ministerul ucrainean al Apărării Twitter jpg
Sorin voluntar pompieri FOTO ISU Suceava jpg
image
image
image
image
dinamo supercupa castigatoare jpg
Steaua Chindia, in Cupa Romaniei (Sportpictures) jpg
Eugenie Bouchard, EPA jpg
Edi Iordanescu, Sportpictures jpg
Simona Halep Sursă: Profimedia
FRF, Sportpictures jpg