Dramă în preliminariile Euro 2016: Turcia râde, Ungaria plânge!


    Naţionala Ungariei va juca la baraj în preliminariile Euro 2016
Naţionala Ungariei va juca la baraj în preliminariile Euro 2016

Ultima zi de meciuri din preliminariile Euro 2016 ne-a oferit un scenariu dramatic, cu naţionala Turciei calificată miraculos în dauna Ungariei din postura de ocupantă a locului trei cu cel mai bun punctaj.

Cu o seară înainte, Ungaria a sărbătorit succesul Spaniei în Ucraina, maghiarii considerându-se calificaţi în proporţie de 99 la sută la Euro, în ciuda faptului că au terminat preliminariile Euro 2016 pe locul al treilea, în grupa României.

Într-un clasament separat al locurilor trei din cele nouă grupe din preliminariile Euro 2016, ungurii erau primii (cu 15 puncte) şi nimic nu părea să-i mai împiedice să se califice la un turneu final după 30 de ani.

Prelimariile Euro 2016: Turcia, ajutată de Kazahstan

Pentru ca Ungaria să piardă această poziţie privilegiată în preliminariile Euro 2016, de loc trei calificat direct, mai exista însă o singură conjunctură, aparent imposibilă. Mai exact, Turcia să câştige acasă cu Islanda, iar Kazahstan să bată în Letonia.

Ce treabă aveau kazahii şi letonii? Conform regulilor UEFA din preliminariile Euro 2016, în clasamentul locurilor trei se elimină rezultatele scoase cu ultimele clasate în grupe, iar în acest caz Kazahstanul ar fi predat „lanterna” Letoniei.

Prelimariile Euro 2016: Ungaria va juca la baraj

Ei bine, până la urmă asta s-a întâmplat, balticii cedând acasă cu 1-0. Dincolo, la Konya, dramatismul a atins cote inimaginabile. Otomanii aveau neapărat nevoie de victorie, pe care au smuls-o în ultimele minute cu un jucător mai puţin pe teren!

Aşadar, o dezamăgire cumplită pentru naţionala Ungariei în preliminariile Euro 2016, care va trebui să joace acum o dublă de baraj. Celelalte şapte echipe care speră să prindă ultimele patru locuri libere la Euro 2016 sunt Ucraina, Norvegia, Danemarca, Suedia, Irlanda, Bosnia şi Slovenia. Tragerea la sorţi a „barajelor” va avea loc la 18 octombrie.

Prelimariile Euro 2016: Olanda a rămas acasă!

Pe de altă parte, în acest moment se ştiu cele 19 echipe calificate direct din preliminariile Euro 2016, care se vor alătura Franţei, naţionala gazdă. Este vorba despre România, Islanda, Cehia, Belgia, Ţara Galilor, Spania, Slovacia, Germania, Polonia, Anglia, Elveţia, Irlanda de Nord, Austria, Rusia, Italia, Portugalia, Albania şi Turcia.

Marea surpriză din preliminariile Euro 2016 este fără îndoială eliminarea Olandei, care n-a ocupat decât locul al patrulea în grupa sa

manuta  victor dorobantu Wednesday jpg
despartire   heart g56bfad668 1280 jpg
Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
bacteria care te poate ucide
pele gettyimages 841963610 jpeg
Anamaria Prodan
Bancnotele care valorează 1800 de lire
Ivana Knoll FOTO Instagram png
nava de croaziera Viking Polaris Foto AFP jpg
vin fiert shutterstock 1207175692 jpg
image
image
image
image
paredes tatuaj piept jpg
nico si inaki williams jpg
Emma Raducanu, EPA jpg
kiss FM jpeg
cub suportere png
cub Anett Kontaveit png