Echipă de români în Cupa Angliei!

simeon stalpnicul png

Înfiinţată în 2006, singura echipă românească de fotbal din Anglia a ajuns în liga a 11-a, promovând în fiecare an. Gruparea din Londra cuprinde, în majoritate, jucători români care au activat la Astra Ploieşti, Rapid, Gloria Bistriţa sau Chindia Târgovişte.

În urmă cu cinci ani, un grup de români stabiliţi la Londra au fondat o echipă de fotbal. Şi cum ei nu uitaseră de unde au plecat, i-au spus FC Romania.

Au pornit-o de jos, din liga a 16-a engleză, iar în ediţia viitoare vor activa în eşalonul cu numărul 11 din Insulă după ce au reuşit promovarea în fiecare an! Fireşte că FC Romania nu se compară cu Manchester United, Chelsea sau Arsenal.

Componenţii ei sunt încă amatori, însă dacă vor repeta performanţele de până acum şi în iunie 2012 vor reuşi o nouă promovare, situaţia se va schimba radical.

”Am luat-o pas cu pas. Şi, deocamdată, am făcut şase. Dacă promovăm şi la anul, va fi al şaptelea. Si vom deveni prima echipă de fotbal cu origini româneşti care va evolua în Cupa Angliei, cea mai veche competiţie din lume în fotbal. Nu e aşa simplu, ţinând cont că facem doar două antrenamente pe săptămână, iar în rest fiecare se pregăteşte cum şi pe unde poate”, a declarat pentru ”Click!” Ionuţ Vintilă, fost jucător la Chindia Târgovişte.

simeon stalpnicul png

Pe lângă câţiva jucători care au activat la echipe de Liga I, cum ar fi Pelecaci (Bistriţa), care e şi antrenor, şi Pătulea (Astra), FC România are în componenţă şi un bulgar (Lazar Kumanov) şi un spaniol (Francisco Llamas Dopico).

- Florin Pelecaci : Bistriţa, Diosgyori (Ungaria), Bath City (Anglia)- Adrian Pătule: Astra Ploieşti, Rapid, Leyton ,Orient, Lincoln City (Anglia)- Ciprian Dumbravă:Midia Năvodari, Astra Ploieşti, Altay Constanţa-Vlad Nedelcu: Electromagnetica, Cimentul Fieni-Alin Sîrbu: Aerostar Bacău

Vezi şi:

O echipă de fotbal românească nu are voie pe un teren din Italia

Susici: "Nu mi-am recunoscut echipa, victoria României este absolut meritată"

Barca şi Real au fani pe Facebook cât populaţia României!

Florin Piersic Jr  la 40 de intrebari cu Denise Rifai (1) Foto Kanal D JPG
george burcea in rolul lui lurch jpg
cub anamaria prodan reghecampf png
culita sterp daniela iliescu jpg
rebeca pascu jpg
cub andreea antonescu png
florin piersic jr sufera de depresie jpg
cub brigitte pastramă png
Fumator - tigara - bricheta FOTO Shutterstock
Ronaldo, cu nasul spart în partida Cehia - Portugalia FOTO EPA EFE
image
image
image
image
cub suportere png
cub Anett Kontaveit png
fotbal tenis lat jpg
Niclas Füllkrug jpg
ronaldo bucurie jpg
buta jpg