Ei sunt viitorul!

Ultima actualizare:

    Alexandru  Maxim
Alexandru Maxim

Fotbalul românesc este pe marginea prăpastiei şi majoritatea cluburilor încep să-şi reconsidere strategia transferurilor. Tot mai multe echipe intenţionează să renunţe la străinii mediocri şi să dea atenţie şi şanse mai mari tinerilor români de perspectivă. Marginalizaţi până acum, acetia vor avea tot mai mari şanse de joc în primul 11 al granzilor din Liga I. Ziarul nostru îi prezintă pe cei mai buni 18 tineri români din campionat. Iată vârfurile generaţiei formate după 1989.

Silviu Lung Junior, portar, 23 de ani, Astra. Fiul fostei glorii craiovene este unul dintre cei mai promiţători portari din Liga I. S-a impus ca titular indiscutabil la Astra Giurgiu, vicecampioana de iarnă, este chemat constant la echipa naţională şi se vorbeşte deja de un transfer al său pe milioane multe la Zenit Sankt Petersburg.

Ei sunt  viitorul!
Ei sunt viitorul!

Alexandru Măţel, fundaş dreapta, 23 de ani, Astra. Jucătorul giurgiuvenilor este unul dintre cei mai promiţători jucători pe postul său din România. Acesta devenise titular şi la naţională, dar s-a accidentat grav şi a dispărut din peisaj. Şi-a revenit însă de curând, a reintrat şi la Astra şi promită să rupă gura târgului în returul care urmează.

Ei sunt  viitorul!
Ei sunt viitorul!

Valerică Găman, fundaş central, 23 de ani, Astra. Fostul jucător al Universităţii Craiova se impune şi el treptat. Este prima rezervă pe postul său la echipa naţională şi este dorit de Zenit. Găman a început oscilant la Astra, dar a crescut odată cu echipa.

Ei sunt  viitorul!
Ei sunt viitorul!

Vlad Chiricheş, fundaş central, 23 de ani, Steaua. Perechea lui Găman în centrul apărării ideale nu poate fi altcineva decât apărătorul roş-albaştrilor. Chiricheş a avut un an fenomenal, n-are rival pe post la Steaua şi la naţională, iar Gigi Becali vrea 10 milioane de euro pe el. AC Milan s-a interesat deja de jucător.

Ei sunt  viitorul!
Ei sunt viitorul!

Cornel Râpă, 22 de ani, fundaş stânga, Oţelul. Pe postul de fundaş stânga e criză mare în România. De aceea, îi atribuim acest rol gălăţeanului, deşi acesta joacă fundaş dreapta la echipa de club. Moldoveanul este însă polivalent şi la echipa naţională U21 a fost folosit cu succes şi în stânga, ceea ce îi oferă o calitate în plus.

Ei sunt  viitorul!
Ei sunt viitorul!

Alexandru Chipciu, 23 de ani, mijlocaş dreapta, Steaua. Chipciu a fost, alături de Rusescu şi Chiricheş, motorul roş-albaştrilor în această toamnă fantastică. Fostul braşovean a confirmat practic aşteptările după transferul său şi a demonstrat că este acel jucător de bandă dreapta de care are nevoie Steaua, dar şi echipa naţională.

Ei sunt  viitorul!
Ei sunt viitorul!

Gicu Grozav, mijlocaş ofensiv, 22 de ani, Petrolul. Jucătorul din Alba Iulia este titular la ploieşteni, dar şi la echipa naţională şi se vede cu ochiul liber că perioada de la Standard Liege l-a ajutat mult. Grozav a jucat constant bine şi chiar dacă Petrolul a mai slăbit ritmul în finalul turului, el şi-a făcut treaba. Mijlocaşul este unul dintre preferaţii lui Victor Piţurcă.

Ei sunt  viitorul!
Ei sunt viitorul!

Nicuşor Stanciu, mijlocaş ofensiv, 19 ani, Vaslui. Pare deja o prezenţă normală în prima echipă a moldovenilor şi în lotul echipei naţionale, dar are doar 19 ani şi 25 de meciuri oficiale jucate în acest an, în toate competiţiile. Stanciu este lovitura lui Adrian Porumboiu şi perla pe care patronul va cere multe milioane de euro. Deja au fost oferte pentru el din Italia.

Ei sunt  viitorul!
Ei sunt viitorul!

Alexandru Maxim, mijlocaş stânga, 22 de ani, Pandurii. A venit în Liga I ca un meteorit. A căzut ca din cer şi a jucat încântător chiar de la primele sale meciuri în primul eşalon. Petre Grigoraş îşi freacă şi acum mâinile de bucurie că a avut inspiraţia să-l ia pe jucător liber de contract, când abia se despărţise de Espanyol Barcelona. Gorjenii vor multe milioane pe titularul echipei naţionale.

Marius Alexe, atacant, 22 de ani, Dinamo. Dacă Alexe n-ar oscila atât de mult perioadele fantastice, cu cele foarte slabe, probabil ar fi de mult la o echipă mare din Europa. La 22 de ani, acesta joacă şi el parcă de o viaţă în Liga I , unde a marcat deja 30 de goluri. Despre Alexe s-a vorbit că e monitorizat de Chelsea.

Ei sunt  viitorul!
Ei sunt viitorul!

Alexandru Ioniţă, atacant, 23 de ani, Rapid. Deşi e greu să spui asta când vorbeşti despre o echipă căzută, atacantul este cel mai în formă jucător al Rapidului. Ioniţă a ţinut de multe ori echipa în spate, a marcat multe goluri importante, deşi nu jucase un an la Koln şi se vede că experienţa din Germania l-a maturizat şi întărit. 

Ei sunt  viitorul!
Ei sunt viitorul!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net