El joacă în Liga 2 cu o placă de titan în cap

Modibo Keita, mijlocașul lui FC Buzău, a suferit la finalul anului trecut o accidentare gravă, în urma căreia a fost la un pas să-și piardă ochiul stâng. 

Keita a jucat doar 20 de minute într-un meci oficial pentru FC Buzău
Keita a jucat doar 20 de minute într-un meci oficial pentru FC Buzău

La 3 luni de la accidentarea pe care a suferit-o, Modibo Keita s-a recuperat miraculos și se pregătește de primul meci oficial pe care formația sa îl va disputa mâine, acasă, cu Astra Giurgiu. Achiziționat vara trecută de la CSM Ceahlăul Piatra Neamț, Modibo Keita a debutat în Liga a II-a la FC Buzău, pe 21 noiembrie 2021, în partida de la Avrig, cu CS Comunal Șelimbăr, în cadrul etapei a 14-a. A jucat titular și a evoluat până în minutul 20 când s-a produs incidentul. La un duel aerian pentru minge, Keita a fost lovit cu capul în față de Blaise Yameogo. Jucătorul Buzăului a căzut la pământ și a rămas întins într-o stare de semiconștiență.

A suferit două fracturi la nivelul feței

A fost transportat la spital și supus unor analize amănunțite. Mijlocașul s-a ales cu două fracturi la nivelul feței, una la osul zigomatic și alta la orbita de pe partea stângă și a fost supus unei intervenții chirurgicale în urma căreia medicul neurolog i-a pus o placă de titan. Deși inițial s-a crezut că recuperarea fotbalistul va fi de lungă durată, el și-a revenit mult mai repede.

Mă simt foarte bine după accidentare, m-am recuperat într-o lună și jumătate. Mi-a fost foarte greu, mi-a fost frică din cauza loviturii la ochi. M-am speriat, dar acum sunt bine, nu mă deranjează, m-am obișnuit cu placa de titan pe care o am în cap”, spune Modibo Keita.

Keita va juca până la finalul campionatului cu mască pe figură
Keita va juca până la finalul campionatului cu mască pe figură

Mijlocașul Buzăului spune că nu s-a temut că nu ar mai putea juca fotbal, însă o perioadă se va antrena și va juca purtând o mască. „Până la urmă accidentările fac parte din viața noastră, a fotbaliștilor, sunt normale. Voi fi cel puțin la fel de bun ca înainte de a mă lovi”, mai spune fotbalistul pentru Sports Net.

Revin în campionat cu Astra Giurgiu

Echipa lui Cristi Pustai se luptă pentru un loc de play-off în Liga 2. FC Buzău se află pe locul 5 în clasament, cu 28 de puncte, la egalitate cu Steaua, locul 6 și are un avans de două puncte peste FK Miercurea Ciuc, ocupanta locului 7. În ultimele 3 etape din sezonul regulat, formația din Buzău le va întâlni pe Astra, Petrolul și Chiajna, singurul meci pe care îl va disputa în deplasare fiind cu echipa din Ploiești. Primul meci oficial al echipei din Buzău va fi sâmbătă, pe teren propriu, cu giurgiuvenii.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
George Puscas (Sportpictures) jpg
Adrian Mutu (Sportpictures) jpg
gheorghe multescu dinamo jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
influencer cehia jpg
barbosu voinea chiles  jpg
Neagu Twitter jpg
Mihai Covaliu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net