Emoţii pentru tricolorii mici. Mâine aflăm grupa de la Euro 2019. Suntem tot în ultima urnă valorică

Ultima actualizare:

    Naţionala U21 îşi va afla azi grupa de la Campionatul European din 2019 şi toată lumea vrea adversari uşori pentru a spera la semifinale, care sunt sinonime cu calificarea la OlimpiadăFoto: Click!
Naţionala U21 îşi va afla azi grupa de la Campionatul European din 2019 şi toată lumea vrea adversari uşori pentru a spera la semifinale, care sunt sinonime cu calificarea la OlimpiadăFoto: Click!

Mirel Rădoi şi băieţii lui au realizat un miracol prin accederea la turneul final găzduit vara viitoare de Italia şi San Marino, dar tricolorii mici nu vor să facă doar act de prezenţă. Pentru asta e însă nevoie şi de puţin noroc la tragerea la sorţi de azi în care suntem, previzibil, în ultima urnă valorică. Iar miza e uriaşă.

România are cel mai slab coeficient dintre toate cele 12 participante şi va fi în urna a treia, alături de Polonia, Austria, Belgia, Croaţia şi Serbia. Radu şi compania vor fi repartizaţi într-una din cele trei grupe de câte patru echipe alături de o „colegă” din ultimul eşalon, o echipă din urna a  2-a, care poate fi Spania, Danemarca sau Franţa, şi alta din prima urnă, care poate fi Italia, Germania sau Anglia. O grupă care ne-ar da speranţe ar fi cu ţara gazdă, naţionala nordică şi Austria, iar una a morţii cu deţinătoarea trofeului, Germania, cu finalista din urmă cu doi ani, Spania, şi cu „coşmarul” de la seniori, Serbia. Toate meciurile vor fi însă pe viaţă şi pe moarte, iar marele necaz e că după grupe urmează direct semifinale şi n-avem prea multe gloanţe de irosit. Asta înseamnă că se califică mai departe doar cele trei câştigătoare de grupă şi cel mai bun loc doi.

Semifinalele ne trimit la Olimpiadă

Dacă vom reuşi să ne insinuăm printre acestea atunci nu doar că vom lupta pentru medalie, sau chiar pentru trofeu, ci va însemna şi că ne-am calificat direct la Jocurile Olimpice din 2020, găzduite de Japonia, competiţie la care n-am mai fost de 56 de ani. Până atunci trebuie să ne bucurăm însă de turneul final pe care îl avem în faţă pentru că nici la Euro n-am mai participat de mult timp. Iar Italia ne aşteaptă cu braţele deschise. Mulţi dintre cei 1,3 milioane de imigranţi români din „Cizmă” trăiesc şi muncesc în zona de nord şi nord-est, în apropiere de Trieste, Udine, Cesena, Bologna, Reggio Emilia şi Serravalle (San Marino), oraşe care vor găzdui meciurile turneului final. Iar organizatorii se aşteaptă să luăm cu asalt stadioanele la meciurile tricolorilor mici şi să creăm o atmosferă incendiară. „Genovezul” Ionuţ Radu, căpitanul naţionalei lui Mirel Rădoi, va fi ghid pentru tricolorii mici, el jucând deja pe toate aceste arene cu echipele de club. Vlad Dragomir, de la Perugia, e celălalt jucător de la U21 legitimat în Italia.

Euro U21 sau preliminariile Euro 2020?

Tricolorii mici se vor pregăti în primăvară pentru Europeanul care se va desfăşura în perioada 16-30 iunie 2019, dar datele conincid cu startul preliminariilor naţionalei mari pentru Euro 2020. Cum Manea, Nedelcearu, Pașcanu, Tudor Băluță, Ianis Hagi, George Pușcaș, Răzvan Marin și Andrei Ivan sunt de bază la tineret, dar şi tot mai frecvent în lotul lui Cosmin Contra, e de văzut cum se va manageria această situaţie şi cine va prima în cele din urmă. Un cuvânt îl va avea cu siguranţă şi Federaţia şi e de aşteptat ca toţi, poate cu excepţia lui Răzvan Marin, să-i fie lăsaţi lui Rădoi la tineret.

Urnele pentru tragerea la sorţi a Euro 2020:

Urna 1: Italia, Germania, Anglia.

Urna 2: Spania, Danemarca, Franţa.

Urna 3: Serbia, Croaţia, Belgia, Austria, Polonia, România.

*Fiecare grupă va fi alcătuită dintr-o echipă din urna 1, o echipă din urna 2 şi două echipe din urna 3.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Nationala Romania (Sportpictures) jpg
Erling Haaland (EPA) jpg
Helmuth Duckadam (Sportpictures) jpg
david popovici 2 jpg
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net