Favoritul lui Burleanu, Ceferin e noul preşedinte al UEFA!

image
Aleksander Ceferin foto: uefa.com

Slovenul Aleksander Ceferin a fost ales, miercuri, în cadrul Congresului extraordinar al UEFA de la Atena, în funcţia de preşedinte al forului european. El l-a învins pe olandezul Michael van Praag.

Cine e Aleksander Ceferin:

S-a născut la 13 octombrie 1967.

A absolvit cursurile Universității de Drept din Ljubljana. A lucrat în cadrul firmei de avocatură a familiei sale, specializându-se în reprezentarea în instanță a atleților profesioniști și a cluburilor sportive. Ulterior, a devenit directorul firmei tatălui său.

S-a implicat în fotbalul local începând cu 2005, colaborând cu comitetul de conducere a unuia dintre cele mai importante cluburi de futsal din Slovenia, KMN Svea Lesna Litija. În același an, a devenit membru în conducerea clubului de amatori FC Ljubljana Lawyers.

Între 2006 și 2011, a fost membru în conducerea clubului profesionist NK Olimpija Ljubljana.

În 2011, a fost ales președintele Asociației de Fotbal din Slovenia. Prioritățile mandatului său au fost îmbunătățirea relației dintre cluburi și echipa națională, precum și dezvoltarea centrelor de juniori din țară.

În februarie 2015, a fost reales în fruntea conducerii fotbalului sloven, pentru un mandat de patru ani.

Vorbește fluent limbile italiană și engleză. Este căsătorit și are trei copii.

La Congresul UEFA care s-a desfăşurat la Atena, FRF a fost reprezentată de preşedintele Răzvan Burleanu şi de secretarul general Radu Vişan. Federaţia noastră l-a susţinut pe Ceferin şi pe siteul FRF a fost publicat un comunicat înaintea alegerilor:  "Evenimentul de mâine este unul de maximă importanță pentru viitorul fotbalului, pe agenda Congresului aflându-se alegerile pentru noul președinte al forului continental. Federația Română de Fotbal susține candidatura lui Aleksander Ceferin, președintele federației de fotbal din Slovenia”, informează site-ul frf-ului.

“Am luat această decizie în urma analizelor și dezbaterilor din cadrul grupului regional de lucru format din 13 asociații naționale, membre UEFA și reprezentante ale fotbalului din această zonă a Europei. Încă de la întâlnirea acestui grup din luna iunie, la Moscova, am precizat poziția noastră, pe care am reconfirmat-o cu ocazia întâlnirii regionale de zilele trecute, de la Florența. Programul de candidatură al lui Aleksander Ceferin propune o reformă reală și radicală, proiectează UEFA în postura celei mai performante instituții sportive din lume și fixează, în premieră, o relație directă de colaborare cu Uniunea Europeană. Totodată, la nivelul Comitetului Executiv al UEFA, se vor regăsi doar președinți de asociații naționale în exercițiu, personalități active în fotbal la nivel național. Alegerea lui Aleksander Ceferin ar constitui liantul dintre estul și vestul fotbalistic european, cu sprijinul și aportul experienței lui Michael van Praag din cadrul Comitetului Executiv al UEFA”, a precizat Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.

Ceferin a fost ales în funcţie cu 42 de voturi, în timp ce contracandidatul său, olandezul Michael van Praag, a primit 13 voturi. El va conduce UEFA în următorii doi ani şi jumătate.

Aleksander Ceferin, în vârstă de 48 de ani, preşedintele Federaţiei Slovene de Fotbal, îi va succede în funcţie francezului Michel Platini, care a anunţat, la 9 mai, că demisionează, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv i-a redus de la şase la doar patru ani suspendarea din orice activitate legată de fotbal, în dosarul corupţiei de la FIFA.

2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg
Tora Vasilescu
image png
Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan
adelina pestritu si virgil steblea 003 jpeg
ruxi si cristi mitrea jpg
Narcisa Suciu pe scena  jpg
florin piersic actor roman jpg
Camera Deputaţilor FOTO Alexandru Dobre / Mediafax
atac nuclear FOTO Shutterstock buton nuclear
image
image
image
image
Simona Halep Sursă: Profimedia
FRF, Sportpictures jpg
Edi Iordanescu, Sportpictures jpg
Simona Halep, EPA jpg
bancu meci bosnia si hertegovina jpg
Becali