Fostul fotbalist Goyo Benito a murit la 73 de ani victimă a pandemiei


    Goyo Benito și-a legat numele de Real Madrid
Goyo Benito și-a legat numele de Real Madrid

Real Madrid a anunțat că Goyo Benito a încetat din viaţă astăzi, la vârsta de 73 de ani, victimă a pandemiei de coronavirus cu care se confruntă Spania.

Născut pe 21 octombrie 1946 la Puente del Aryobispo (Toledo), Gregorio ”Goyo” Benito Rubio a îmbrăcat tricoul primei echipei a lui Real între 1966 şi 1982, disputând 317 meciuri în campionat, 45 în Cupa Spaniei, 35 în Cupa Campionilor Europeni, 16 în Cupa Cupelor și 7 în Cupa UEFA. În total, a bifat 420 de meciuri oficiale pentru gruparea din Madrid, cu care a cucerit în total 11 trofee, între care şase titluri de campion al Spaniei (1972, 1975, 1976, 1978, 1979 și 1980).Alături de Jose Martinez Sanchez "Pirri", el este celălalt jucător din istoria lui Real Madrid  care a primit insigna cu aur şi diamante "La Laureada" din partea clubului madrilen.Totodată, Goyo Benito a evoluat de 22 de ori pentru selecţionata Spaniei, cu care a participat la Jocurile Olimpice din 1968, desfăşurate în Mexic, când a atins sferturile de finală. 

Goyo Benito a fost cunoscut drept și cel mai dur fotbalist din istoria lui Real Madrid. Se spune că înaintea unui ”Clasico”, acesta i-a fi avertizat pe Rexach și Marcial, colegii săi din selecționată care evoluau la Barcelona: ”Puteți să vă puneți cartea de identitate undeva căci în momentul în care va începe meciul nu vă voi mai cunoaște. Cu mine lucrurile sunt simple: ori trece omul, ori trece mingea. Însă niciodată nu vor trece și omul, și mingea!”. 

cub bia khalifa fulgy png
horoscop 26 martie jpg
oana zavoranu si sotul
cub ravan popescu png
cub daniel nuță png
narcisa suciu si Daria jpg
carina veghiu jpg
atac armat jpg
image
image
image
image
image
image
Gabriela Ruse, Getty jpg
Romania, Sportpictures jpg
Maria Boldor, Sportpictures jpg
Mike Tyson, Getty jpg
Handbal, Getty jpg
Rashford, Getty jpg