Franţa, venim! După 8 ani, ne-am calificat la Campionatul European!


    ”Tricolorii” se bucură pentru calificarea la Euro
”Tricolorii” se bucură pentru calificarea la Euro

România a învins fără drept de apel în Insulele Feroe, scor 3-0, şi s-a calificat la Campionatul European din 2016 după opt ani de absenţă de la turneele finale.

Eşecul cu Finlanda ne-a arătat o impotenţă care ne-a făcut să ne temem trei zile inutil de pescarii din Feroe. O fi scăzut fotbalul nostru mult în ultimul timp, dar să nu putem trece de aceşti semi-amatori când avem nevoie mai mare încă n-am ajuns. Şi Europa ne aşteaptă să ne batem din nou cu ea!

Dacă ne era frică de ceva în acest meci de la Torshavn era să nu amânăm deschiderea scorului şi să intrăm cumva într-o criză de timp aducătoare de disperare. Din fericirie n-a fost cazul şi am puncat ideal, în chiar minutul 4. Constantin Budescu a pus un lat magic după o lovitură liberă jucată cu o schemă de antrenament şi totul s-a simplificat. În acelaşi minut, ungurii primeau şi ei gol în Grecia, iar prăpastia dintre noi şi ei devenise de netrecut. Tot lui Budescu i-a intrat din întâmplare în gol o centrare şi cu 2-0 la pauză emoţiile erau spulberate. Maxim a făcut 3-0 în final şi calificarea mult dorită, şi care trebuia închisă poate mult mai devreme, a venit în sfârşit. Nu mai contează cum: suntem în Franţa! Către Atena nici nu ne-am mai uitat. Fie că atâta pot, fie că au văzut că noi câştigăm lejer şi nu s-au mai concentrat, dar maghiarii au pierdut cu 4-3 în faţa codaşilor grupei şi nici măcar nu şi-au îndeplinit partea lor de obligaţie.

Iată cum arată clasamentul final al grupei din care a făcut parte România:

1.Irlanda de Nord -  21 puncte

2. România - 20 puncte

3. Ungaria - 16 puncte

4. Finlanda - 14 puncte

5. Insulele Feroe - 6 puncte

6. Grecia - 6 puncte

FotoJet jpg
ramona si cazacu jpeg
8 boca arsenie  jpeg
FotoJet (3) jpg
calendar ortodox 2021 27 noiembrie sfantul mare mucenic iacob persul jpeg
buta jpg
1669494557875057 1XMKigNP jpg
Bataie intre suporteri jpg
image
image
image
image
buta jpg
cristiano ronaldo campionatul mondial 2022 jpg
buta george biatlon role jpeg
Fanii japonezi au strans gunoaiele de pe stadion, Getty Images jpg
Spania   Costa Rica, Getty Images jpg
Germania protest jpg