Gafeurul Tătăruşanu, nepăsător la întoarcerea în ţară

simeon stalpnicul png

Gigi Becali l-a făcut praf pe Ciprian Tătăruşanu după ce gafa portarului Stelei, care a alunecat în momentul în care voia să degajeze şi un adversar i-a furat mingea, a făcut ca roş-albaştrii să piardă la Twente. Goalkeeperul nu arăta însă deloc că e deranjat de acest lucru, părând foarte relaxat ieri, la sosirea în România.

Gigi Becali susţine că portarul de 26 de ani, care a costat 1,5 milioane de euro, e singurul vinovat al ratării calificării în optimile de finală ale Ligii Europa şi n-a scăpat niciun prilej să îl desfiinţeze în declaraţii la emisiunile TV.

„I-am zis lui Argăseală să găsească un portar de rezervă, de acum Stanca o sa fie titular. Tătăruşanu nu va mai apăra niciodată titular la Steaua. Când eşti nedrept cu Stanca nu are cum să te ajute nici Dumnezeu. Nu mă deranjează neapărat că a greşit Tătăruşanu, toţi portarii greşesc, mă deranjează altele despre care abia acum am auzit. De la Tătăruşanu şi Brandan pornesc toate problemele, din cauza lor e debandadă la Steaua. Tătăruşanu nu o să mai aibă probleme cu patul, n-o să mai meargă în cantonamente, o să stea la el acasă", a tunat latifundiarul din Pipera.

Tătăruşanu nu a părut însă deloc afectat de aceste critici şi nici de eroarea din care Twente a înscris unicul gol al meciului. Ieri, la sosirea pe aeroportul Otopeni, portarul era vesel şi a trecut relaxat pe lângă ziarişti.

Mai mult, „Tătă" s-a ţinut de glume mai tot timpul cu colegii săi, parcă şi ei nepăsători după ce Steaua tocmai fusese eliminată din Europa.

Tătăruşanu şi-a găsit însă apărători în club. Atât antrenorul Ilie Stan, cât şi directorul sportiv Narcis Răducan l-au susţinut. „A fost o greşeală şi astfel de momente intervin în cariera unui jucător. Nu cred că acesta a fost ultimul lui meci la Steaua. La supărare se spun multe lucruri, iar Ciprian trece acum prin momente dificile. Dar el este un jucător de viitor, probabil cel mai bun portar din România", a spus Răducan. La rândul său, Victor Piţurcă l-a convocat pe Tătăruşanu în lotul pentru meciul de miercuri cu Uruguay.

Gigi vrea să-l dea afară pe antrenorul de portari

Chiar dacă a renunţat deocamdată la ideea de a-l demite pe Ilie Stan, patronul Stelei are de gând să-l dea afară pe antrenorul cu portarii al roş-albaştrilor, Costică Dumitru.

„Avea dreptate Meme când a spus că acest om n-are ce căuta la Steaua", a zis latifundiarul. Înlocuitorul lui Dumitru ar putea fi Eugen Nae, cel care a mai antrenat portarii Stelei în sezonul 2010-2011. Nae i-a luat şi el ieri apărarea lui Tătăruşanu.

"Ciprian, chiar dacă a făcut acea greşeală, rămâne portarul numărul unu al ţării. Nu cred că el a pierdut calificarea. El trebuie încurajat acum, nu când apară bine şi toată lumea sare pe el să îl felicite. E un bun al nostru, avem nevoie de el la echipa naţională şi trebuie încurajat", a mărturisit Nae.

Alţi portari gafeuri de la Steaua

Gabriel Rotaru n-a apărat poarta „militarilor" decât în patru partide, în anul 1998. A rămas în istorie pentru că a făcut praf, pur şi simplu, meciul retur cu Panathinaikos (3-6), din preliminariile Ligii Campionilor. La cei 41 de ani pe care-i are, Rotaru este încă jucător activ, la Europa Alba Iulia, în Liga a IV-a.

Carlos Alberto Fernandes i-a îngropat pe roş-albaştri în numeroase partide disputate între 2006 şi 2007, determinându-l la un moment dat pe Becali să promită că va oferi un bonus de 100.000 de euro echipei care-l va lua pe Carlos de la Steaua. „Mourinho i-a spus o dată vărului meu: Gigi e cunoscut în toată Portugalia de când a spus că dă 100.000 de euro echipei care-l scapă de Carlos", a povestit apoi Becali. Carlos are acum aproape 33 de ani şi e liber de contract.

Andrey Nazário Afonso- Brazilianul adus de Meme Stoica s-a dovedit a fi o altă „ţeapă" de zile mari. Pentru că nu a vrut să-şi rezilieze contractul, Gigi Becali l-a trimis la un moment dat să locuiască într-o garsonieră din Ferentari. După ce l-a retrogradat la Steaua II, în Liga a III-a, şi i-a oferit o Dacia 1300 ca maşină de serviciu, Andrey a cedat şi a plecat. La 29 de ani, el e portarul echipei Criciúma Esporte Clube, din eşalonul secund al Braziliei.

Róbinson Zapata a alternat meciurile bune cu gafele de proporţii. Trimis de Victor Piţurcă la Steaua II, „Gafata" a ajuns apoi la Galatasaray, sub conducerea lui Gică Hagi, dar i-a exasperat şi pe turci cu greşelile sale, fiind dat afară după cinci luni. Acum, la 34 de ani, apără la Deportivo Pereira, în Liga a II-a din Columbia.

"Înainte de meciul tur, Tătăruşanu l-a întrebat pe Ilie Stan: «Dacă stăm în cantonament, bem şi câte o bere?» Păi cum îţi permiţi, hahalero? Cine eşti tu să te superi pe Duckadam?!" Gigi Becali, patron Steaua

"Rămân la ideea că Tătăruşanu greşeşte pentru că nu este antrenat cum trebuie. Cine este acest Costică Dumitru şi ce performanţe îl recomandă să pregătească portarii Stelei?!" Liţă Dumitru, fost căpitan Steaua

"Tătăruşanu nu a greşit la golul din tur, iar acum a avut un ghinion teribil. Cred că s-a datorat mai mult presiunii la care a fost supus după meciul tur chiar din partea conducerii!". Silviu Lung, fost portar Steaua

FotoJet jpg
marina melesacanu imre 1 jpg
Johnny Depp vs Amber Heard (1) jpg
michael douglas catherine zeta jones gettyimages 1341340694 0 jpeg
marian godina sotie georgiana 8 jpg
daniel pancu andra teodorescu jpeg
image png
litoral romania jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
FotoJet (1) jpg
mychelle johnson jpg
mihai leu
rapid cfr cluj jpg
FotoJet (5) jpg
mihai macovei jpg