«Il Luce» se pregăteşte de Galata

image
Mircea Lucescu ar putea reveni după 12 ani pe banca tehnică a celor de la Galatasaray (Fotografii: Reuters

Turbulenţele politice din Ucraina l-au făcut pe Mircea Lucescu să ia în calcul o despărţire de Şahtior Doneţk. După 10 ani, „Il Luce" îşi pregăteşte întoarcerea în Turcia, unde a mai antrenat în perioada 2000-2004.

Inevitabilul s-a produs. Sătul de situaţia incertă şi încordată din Ucraina, antrenorul român de 68 de ani vrea să schimbe aerul. În ultimii ani, turcii de la Galatasaray l-au tot curtat pe Lucescu, dar s-au lovit de ambiţia acestuia de a cuceri Europa cu Şahtior.

Cum patronul grupării din Doneţk, miliardarul Ahmetov, nu mai poate garanta stabilitatea financiară a clubului, „Il Luce" pare hotărât să plece, după exact un deceniu de glorie la cârma „minerilor". Profitând de faptul că Şahtior n-a avut meci la finalul săptămânii trecute, Lucescu a făcut o vizită de lucru la Istanbul.

Alături de soţia sa, Neli, românul a fost surprins de câţiva jurnalişti turci pe aeroportul Atatürk, puţin după miezul nopţii de sâmbătă spre duminică. „Veniţi la Galata?", a fost întrebat Lucescu, răspunsul fiind doar un zâmbet cu subînţeles al tehnicianului.

Ieri, „Nea Mircea" a avut o primă rundă de negocieri cu başkanii de pe Bosfor, care sunt dispuşi să-i ofere un salariu de aproximativ patru milioane de euro pe an, atât cât are şi actualul tehnician al „leilor", Roberto Mancini. După numai un sezon la Istanbul, italianul a căzut în dizgraţia şefilor şi a fanilor, plecarea sa de la Galatasaray fiind considerată mai mult ca sigură.

image
Mircea Lucescu ar putea reveni după 12 ani pe banca tehnică a celor de la Galatasaray (Fotografii: Reuters

Mircea Lucescu i-a mai antrenat pe galben-roşii din Istanbul în perioada 2000-2002, reuşind să câştige un titlu de campioană, dar şi o Supercupă a Europei. Neînţelegerile cu şefii Galatei l-au făcut apoi pe Lucescu să accepte oferta rivalilor de la Beşiktaş, echipă pe care a pregătit-o până în 2004, când a ajuns la Şahtior.

Ruxi si Cristi Mitrea Sunt celebru, scoate ma de aici foto Pro TV jpg
cub radu mirica animat gif
mihaela cernea cu sotul craioveanu costin  db 11 19 2007 2 01 35 PM JPG
cristian tudor popescu arșinel png
woman 4214744 1920 jpg
andreea marin si cove jpg
cub anamaria prodan animat gif
cub ileana stana ionescu alexandru arsinel png
Kingston IronKey Vault Privacy 80 SSD portabil cu criptare FOTO Adrian Pogîngeanu jpg
street delivery FB citymaker jpg
image
image
image
image
Ana Bogdan, EPA jpg
Razvan Burleanu, Sportpictures jpg
Sepsi jpg
rafael nadal si sotia sa
Andrei Burca, Sportpictures jpg
Neymar, EPA jpg