Își schimbă FCSB obiectivele? Anunțul lui Gigi Becali


    Gigi Becali Foto: Sport Pictures
Gigi Becali Foto: Sport Pictures

Dorința lui Gigi Becali de a nu mai avea salarii de peste 10.000 de euro va transforma echipa într-una de pluton.

Patronul FCSB, Gigi Becali, a fost printre primii care au tăiat salariile când a izbucnit pandemia cu coronavirus. El s-a speriat atât de tare încât a anunțat chiar că pe viitor nu va mai plăti 10.000 de euro pe lună unui jucător. Altfel spus, va lua doar fotbaliști de mâna a doua.

Până acum, singurul motiv pentru care un fotbalist accepta să vină la FCSB îl reprezentau banii pe care urma să îi primească. Era singurul contraargument atunci când puneau în balanță jignirile patronului, toanele lui în trecerea cuiva pe bancă și faptul că practic veneau la o echipă fără antrenor. Acum, și acest atu al lui Gigi Becali dispare. El și-a anunțat mare pompă planurile la Pro X: ”La acest moment, gândul meu este ca de acum înainte să nu mai am salarii mari la echipă. Vine Niță, apoi vor veni și jucători de la echipa a doua. Nu veți mai vedea la FCSB salarii de 15.000, de 10.000 de euro. S-a terminat!”, a spus Gigi Becali, la televiziunea citată.

Practic, este o schimbare clară de optică, rezultată doar din teama de a nu-și pierde banii în fotbal. Până în această iarnă, Becali arunca spre jucători cu sute de mii de euro pe an. Ca un exemplu, într-o statistică realizată de Gazeta Sporturilor în iulie 2019, nu mai puțin de 23 de jucători – dintre care doar 11 titulari, desigur - aveau contracte de cel puțin 10.000 de euro pe lună! Dacă plafonul salarial va scădea, o mare parte dintre aceștia vor pleca, iar în locul lor vor veni fotbaliști mai slab clasați, de la echipe care acum se bat în play-out, pentru că ceilalți nu ar avea motive să se transfere la ”roș-albaștri”. Drept urmare, e foarte posibil ca începând de anul viitor să avem din nou patru meciuri Dinamo – FCSB, numai că ultimele două vor avea loc în play-out, nu în play-off.

cub kassandra rotariu png
cub andreea esca png
pexels Horoscop 3 noiembrie
cutremur 1977 agerpres 0 jpeg
onlyfans jpg
Imagine WhatsApp 2023 02 07 la 13 11 34 jpg
7 frontul poza mare jpg
Elena Gheorghe Armâna Mea 24 mai 2022 2776 jpg
image
image
image
image
image
image
Ahmet Eyüp Türkaslan, Facebook jpg
Cutremur Turcia, Getty jpg
Farul CSU Craiova, Sportpictures jpg
Edjouma fcsb cfr cluj jpg
Hagi, Getty jpg
SITE Rapid (Sportpictures) jpg