La 90 de minute de 750.000 €

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

După prima manşă a turului trei preliminar, toate echipele noastre păstrează şanse să ajungă în faza superioară, adică la un pas de grupe. Dinamo a remizat pe Arena Naţională cu Bilbao, Astra a terminat la egalitate, 0-0, la Giurgiu, cu Olexandryia, iar CSU Craiova a pierdut la limită, 1-0 cu Milan. Returul se dispută peste o săptămână, iar calificarea încă se joacă pentru toate.

Joi seară, 27 iulie, a fost una europeană pentru trei cluburi importante din ţară. Dinamo a evoluat în faţa celor de la Atheltic Bilbao, CS U Craiova s-a duelat cu marele Milan, iar Astra s-a confruntat cu Oleksandryia. Toate au obţinut rezultate ce menţin speranţe pentru returul de la data de 3 august. Roş-albii au încheiat la egalitate, 1-1, cu spaniolii, oltenii au pierdut la limită contra milanezilor, 0-1, şi “astralii” au realizat o remiză, 0-0. Primele două erau privite ca victime sigure, însă au demonstrat contrariul, în timp ce giurgiuvenii au avut cea mai facilă misiune.

simeon stalpnicul png

“Sunt mulţumit de atitudinea jucătorilor, de felul în care au luptat până în ultimul minut. Asta îmi dă speranţe că la meciul retur, dacă vom evolua ca în repriza a doua, vom putea produce surpriza”, a spus dinamovistul Contra. În acelaşi ton e şi tehnicianul oltenilor, Mangia: “A fost un meci bun, considerând valoarea mare a adversarului. E o înfrângere nemeritată. Ne vom juca şansele la Milano”. 

simeon stalpnicul png

“Avem şanse în continuare, mergem să obţinem un rezultat bun şi să avansăm în faza următoare”, a comentat şi Iordănescu junior, omul de pe banca Astrei. Cu toţii vor juca joia viitoare pe teren advers şi dacă s-ar întoarce acasă triumfători, pe lângă prestigiu, ar veni şi banii. S-ar califica în play-off şi ar avea garantaţi de la UEFA câte 250.000 de euro, apoi s-ar adăuga şi alte sume importante ţinând cont şi de calibrul adversarului. Totuşi, dacă ar trece şi de faza aceasta, formaţiile noastre s-ar califica în grupele Ligii Europa, aici veniturile garantate fiind de 2.6 milioane de euro.

Mihai Răduţ, egal în Olanda

simeon stalpnicul png

Echipele străine ce au în componenţă români pot şi ele să avanseze în play-off-ul Ligii Europa, excepţia părând a fi Sparta Praga. Aici, evoluează Bogdan Vătăjelu, fundaş ce a fost titular, dar schimbat la pauză, în meciul cu Steaua Roşie. Totuşi, rivalii din Belgrad au câştigat cu 2-0. La AEL Limassol Bogdan Mitrea a fost integralist în duelul cu Austria Viena, 0-0. Mihai Răduţ, de la Lech Poznan, a reuşit şi el o remiză albă contra olandezilor de la Utrecht, în timp ce Alexandru Măţel a fost rezervă pentru Dinamo Zagreb în partida cu Odd, meci în care trupa românului s-a impus cu 2-1.

Viitorul şi FCSB, miza - banii din Liga Campionilor

simeon stalpnicul png

Pe lângă românii din Liga Europa sunt şi cei care încearcă să ajungă la “masa bogaţilor” din Champions League, o calificare în grupele celei mai puternice întreceri inter cluburi din Europa reprezentând un cec de 12.7 milioane de euro. În prezent, Viitorul lui Hagi e cotată ca favorită pentru calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor după ce în manşa tur a învins pe Apoel Nicosia, 1-0. Constănţenii evoluează miercuri, 2 august, în retur, şi dacă îi elimină pe ciprioţi ar câştiga trei milioane de euro. De partea cealaltă, FCSB doar a remizat cu Viktoria Plzen, 2-2, şi are şanse scăzute de calificare pe terenul cehilor. Oricum, dacă Viitorul şi FCSB ajung în play-off şi vor fi eliminate, vor fi direcţionate în grupele Ligii Europa şi vor avea garantat câte 5.6 milioane de euro.  

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net