Llullaku e golgheter din decembrie

Ultima actualizare:

    Llullaku a plecat în ianuarie  la Astana
Llullaku a plecat în ianuarie la Astana

România a reuşit să mai vândă ceva jucători spre vestul Europei, dar cei mai mulţi sunt salahori. Vârfuri autentice n-am mai produs, iar în criză de bani nici n-am mai putut importa. Astfel, cifrele atacanţilor din Liga 1 sunt tot mai proaste, iar ce s-a întâmplat în această stagiune vorbeşte de la sine.

Azdren Llullaku a făcut un tur de senzaţie la Gaz Metan Mediaş, pentru care a marcat pe bandă rulantă, trăgând echipa după el. Ultima dată, acesta şi-a trecut numele pe lista marcatorilor la data de 5 decembrie 2016, în victoria, scor 4-0, obţinută în faţa lui Dinamo. A fost chiar o dublă atunci pentru albanezul în vârstă de 29 de ani, cu care şi-a încheiat practic aventura în Ardeal. Asta pentru că a mai jucat apoi un singur meci pentru medieşeni, la 19 decembrie, cu Astra Giurgiu, iar din vacanţă n-a mai revenit la Gaz Metan, ci a zburat spre Kazahstan, cu destinaţia Astana. Nimeni nu credea că cifra de 16 goluri marcate va rămâne prea mult în picioare după reluarea campionatului, care s-a produs la finalul lunii februarie, mai ales că urma şi un play-off foarte disputat. S-a văzut însă din nou că României îi lipsesc cu desăvârşire marcatori de genul lui Ganea, Dănciulescu, Niculescu sau Niculae, ca să nu mai vorbim de Wesley Lopes. 

Nici unul dintre jucătorii aflaţi în spatele albanezului n-a reuşit să înscrie suficient de mult cât să-l întreacă pe cel care nu mai poate adăuga nimic la cele 16 goluri. Cristi Bud, care încheiase anul 2016 cu 11 reuşite, a trecut pe linie moartă la CFR şi în 2017 n-a mai marcat deloc. Apoi, Aurelian Chiţu, care a închis anul trecut pe podium, cu 10 goluri marcate pentru Viitorul, n-a mai înscris decât o dată, în play-off, şi e greu de crezut că o va mai face de şase ori în cele cinci meciuri rămase. Cum Nemec şi Cristea par departe, iar Gnohere şi Alibec, alţi pomi lăudaţi prea mult şi care au adunat fiecare doar câte 9 goluri, nu rup porţile meci de meci, Liga 1 se va face de ruşine! Va da un golgheter care a marcat doar în prima parte a sezonului, pentru o echipă care a ajuns în play-out. 

Top 10 golgheteri ai sezonului

Nume    Echipă    Goluri

  • Azdren Lllullaku    Gaz Metan (Astana)    16 
  • Cristi Bud    CFR Cluj    11
  • Aurelian Chiţu    Viitorul    11
  • Adam Nemec    Dinamo    10
  • Andrei Cristea    CSMS Iaşi    10
  • Mircea Axente    Gaz Metan (Al-Faisaly)    9
  • Rick Boldrin    Steaua şi Astra    9
  • Denis Alibec    Steaua şi Astra    9
  • Harlem Gnohere     Steaua şi Dinamo    9
  • Petre Ivanovic    Voluntari    8

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net