Messi va câştiga 112.000 € pe zi

Ultima actualizare:

    Messi ar putea  deveni cel mai  bine plătit  fotbalist din lume FOTO: Guliver/ GettyImages
Messi ar putea deveni cel mai bine plătit fotbalist din lume FOTO: Guliver/ GettyImages

Chinezii au spart piaţa prin transferurile lui Tevez şi Oscar, cărora le oferă 35, respectiv 25 de milioane de euro pe sezon, punându-i în umbră pe Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi. Barcelona nu vrea să-l piardă pe argentinian, al cărui contract expiră în 2018, iar planul catalanilor e diabolic.

Statutul lui Lionel Messi pe Camp Nou a părut cam şubred în ultima vreme, şi asta nu din cauza randamentului său, ci pentru că, atipic pentru el, a cam intrat în conflict cu multă lume. Acest lucru a dat speranţe multor cluburi puternice financiar din Europa, printre care şi Manchester City, care visau că-l pot transfera în sfârşit. Preşedintele Barcelonei a rezolvat însă problema din două mişcări, dându-le peste bot pretendenţilor şi făcându-i toate poftele lui Messi.

Astfel, antrenorul Luis Enrique, principalul duşman al lui Lionel, va fi înlocuit, iar jucătorului i s-a pregătit un salariu colosal: 41 de milioane de euro pe sezon, dublu decât câştigă în prezent.

Negocierile cu Jorge Messi, tatăl fotbalistului, se vor încheia probabil la 1 mai, când este anunţat verdictul final în procesul de evaziune fiscală în care acesta e implicat. Asftel, cu o medie de 112.000 de euro pe zi, Messi va deveni cel mai bine plătit fotbalist din istorie, lăsându-i în urmă pe cei doi „chinezi”, dar şi pe marele rival din Spania, Cristiano Ronaldo. Acesta va rămâne cu doar 20 de milioane de euro pe an. 

Primul lui salariu a fost de 6.000 € pe lună

Messi a venit la Barca în 2000, avea 13 ani, pentru a da probe de joc. A fost acceptat de spanioli, care îi plăteau doar asigurarea medicală de 1000 de euro pe săptămână şi chiria. Primul contract ca profesionist l-a semnat în 2004 şi se ridica la 6.000 de euro pe lună. În iunie 2005, când se anunţa un star, i s-a mărit la 100.000 de euro pe lună, iar după trei luni s-a dublat. La următoarea prelungire, în 2007, s-a dublat din nou, ajungând la 4,8 milioane de euro pe an. Apoi, lucrurile au scăpat de sub control. În 2008 câştiga 7,8 milioane, în 2009 a ajuns la 12 milioane de euro pe an, în 2013 a mai primit un milion, iar în 2014, a bătut recordul: 20 de milioane de euro pe stagiune.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Nationala Romania (Sportpictures) jpg
Erling Haaland (EPA) jpg
Helmuth Duckadam (Sportpictures) jpg
david popovici 2 jpg
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net