Mihai Neşu, un an de suferinţă

Ultima actualizare:

    Mihai Neşu speră ca  tratamentul urmat  în America să-i  îmbunătăţească  starea de sănătate
Mihai Neşu speră ca tratamentul urmat în America să-i îmbunătăţească starea de sănătate

După 366 de zile de chin, Mihăiţă Neşu continuă lupta cu paralizia undeva în America, la o clinică specializată.

La nici 30 de ani, „Bişonul" a terminat-o cu fotbalul şi a început o nouă viaţă, în care cuvântul de ordine este speranţa. Speranţa că într-o zi va putea umbla din nou pe propriile picioare şi va redeveni un om normal.

În urmă cu exact un an, Mihăiţă Neşu părăsea terenul de antrenament cu ambulanţa

simeon stalpnicul png

Indiferent dacă va izbuti sau nu, Mihăiţă Neşu nu va uita niciodată ziua de 10 mai 2011. Atunci, la un banal antrenament al celor de la FC Utrecht, fundaşul român a căzut la pământ, strivit de masivul său coechipier Alje Schut.

Coechipierii săi de atunci încă mai sunt urmăriţi de acele imagini groaznice. Unii dintre ei s-au transferat la alte echipe tocmai pentru a nu mai retrăi acel coşmar

simeon stalpnicul png

„Nu puteam respira şi nu simţeam nimic. De la umeri până la degetele de la picioare, nu simţeam nimic", au fost singurele amintiri ale lui Neşu din acele nefericite momente. Doctorii şi-au dat seama imediat că e ceva grav (fractură de coloană vertebrală) şi l-au operat pe Neşu de urgenţă.

În urmă cu 4 luni, Neşu a asistat la antrenamentul unei echipe de juniori din Utrecht, alături de tatăl său

simeon stalpnicul png

"După accident, mă aşteptam ca în 8 luni să-mi revin total, ceea ce nu s-a întâmplat. Singura mulţumire vine din faptul că mă simt puţin mai bine decât au prezis medicii. Primul doctor care m-a văzut credea că nu voi mai putea respira normal, iar viaţa mea va fi legată de o maşină", a mai declarat Neşu la începutul acestui an, deranjat de faptul că recuperarea sa decurge cu încetinitorul.

Gala Fundaţiei Mihăiţă Neşu, organizată la 16 ianuarie, a fost unul dintre cele mai fericite momente din ultimii ani din viaţa românului

simeon stalpnicul png

Între timp, au mai trecut patru luni, iar veştile bune întârzie să apară, "Bişonul" fiind în continuare imobilizat într-un scaun cu rotile, reuşind să-şi mişte doar capul şi, parţial, braţul drept. De altfel, pentru a încerca şi alte metode de vindecare, Neşu a ajuns la finalul săptămânii trecute tocmai în Statele Unite ale Americii.

„Plec cu o mulţime de speranţe şi gânduri pozitive", a spus Mihăiţă înainte de a traversa Oceanul.

Cel mai greu an din viaţa lui Neşu

10 mai 2011: îşi fracturează o vertebră cervicală la antrenament şi este operat timp de cinci ore la un spital din Utrecht.10 iunie 2011: după o lună în care toată lumea s-a rugat pentru viaţa lui, Mihai a depăşit cele mai critice momente, reuşind să-şi mişte pentru prima dată braţul drept. 6 noiembrie 2011: se întoarce pentru prima oară pe stadionul din Utrecht, ca simplu spectator la un meci cu Ajax, câştigat de echipa sa cu 6-4.24 noiembrie 2011: "Bişonul" a părăsit clinica din Utrecht, unde a stat 195 de zile, doctorii permiţându-i să continue recuperarea la domiciliu.16 ianuarie 2012: într-o conferinţă de presă la Utrecht, Neşu îşi lansează oficial propria fundaţie, menită să ajute persoanele cu handicap.19 februarie 2012: chiar în ziua în care a împlinit 29 de ani, fostul fotbalist a organizat o campanie de strângere de fonduri pentru fundaţie, reuşind să colecteze aproximativ 100.000 de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net