Mircea Lucescu a readus pe Dinamo Kiev în grupele Ligii și este cel mai vârstnic antrenor din competiție

Ultima actualizare:

    Mircea Lucescu a fost nemulțumit de jocul lui Dinamo Kiev din ultima parte a meciului cu GentFoto: EPA-EFE
Mircea Lucescu a fost nemulțumit de jocul lui Dinamo Kiev din ultima parte a meciului cu GentFoto: EPA-EFE

Numit manager la Dinamo Kiev în 23 iulie, Mircea Lucescu a izbutit să câștige Supercupa Ucrainei și să readucă această formație în grupele Ligii Campionilor. Totodată, românul este, la 75 de ani, cel mai vârstnic antrenor din istoria competiției.

Contestat de o parte a fanilor grupării din capitala Ucrainei, Lucescu a izbutit într-un timp scurt să convingă îndeosebi prin rezultate. Dinamo e neînvinsă în cele opt meciuri disputate sub bagheta românului, având un singur rezultat de egalitate în campionat. Iar cel mai mult contează succesele din principala competiție continentală. Victorioasă (2-1) în tur, gruparea din Kiev s-a impus (3-0) și în returul cu Gent prin golurile înscrise de Buialski (min. 9), cu călcâiul, De Pena (min. 36 - penalty) și Rodrigues (min. 49 - penalty). Mulțumit pentru rezultat, Lucescu n-a fost satisfăcut de joc. „Înainte de al treilea gol, totul era bine. Apoi, am comis multe erori. Am dat ocazia adversarului să beneficieze de mai multe cornere”, a declarat Mircea Lucescu după meci, la conferința de presă.Pe lângă faptul că a devenit cel mai vârstnic antrenor din istoria competiției, Mircea Lucescu ocupă locul 5 într-un clasament al tehnicienilor după numărul de meciuri în UCL. Românul a ajuns la 133 (3 - Inter Milano, 2 - Rapid, 32 - Galatasaray, 6 - Beșiktaș, 88 - Șahtior, 2 - Kiev), dintre care a câștigat 54, iar 34 le-a terminat la egalitate. Bucureșteanul este devansat de Alex Ferguson (209), Arsene Wenger (201), Carlo Ancelotti (172) și Jose Mourinho (145). Revenită în grupele  Ligii Campionilor după trei ani, Dinamo Kiev va fi plasată în a urnă grupă valorică la tragerea la sorți din 1 octombrie, având și cel mai bun coeficient de acolo. Meciurile din grupele Ligii Campionilor încep în 20 octombrie.

Liga Campionilor - ediția 2020/2021Play-Off

Dinamo Kiev (Ucraina) - Gent (Belgia) 3-0 (2-1 în tur)Ferencvaros (Ungaria) - Molde (Norvegia) 0-0 (3-3 în tur)Omonia Nicosia (Cipru) - Olympiacos Pireu (Grecia) 0-0 (0-2 în tur)

Meciurile de astăzi (miercuri, 30 septembrie)

Midtjylland (Danemarca) - Slavia Praga (Cehia) (0-0 în tur)PAOK Salonic (Grecia) - Krasnodar (Rusia) (1-2 în tur)FC Salzburg (Austria) - Maccabi Tel Aviv (Israel) (2-1 în tur)

Echipele eliminate vor evolua în grupele Ligii Europa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net