Mutu, "campionul" abaterilor de la naţională

Ultima actualizare:

    Mutu a fost un  fotbalist pe cât  de talentat, pe atât  de petrecăreţFOTO: Mediafax
Mutu a fost un fotbalist pe cât de talentat, pe atât de petrecăreţFOTO: Mediafax

Petre, Nedelcearu, Dudea şi Olteanu au fost daţi afară de la tineret, dar liderul scandalurilor la acţiunile primei reprezentative rămâne Adi Mutu.

“Briliantul” s-a retras din activitate şi-n urma lui a rămas faptul că alături de Hagi e cel mai bun marcator al României, 35 de goluri, dar şi că a fost un tip petrecăreţ şi conflictual. A început să-şi arate şi latura extrasportivă încă din 2004. Atunci,    înaintea meciului cu Macedonia, 2-1, din preliminariile Mondialului 2006, a fugit din cantonament împreună cu alţii şi a petrecut într-un club de striptease din Craiova. A fost iertat fiindcă a înscris golul victoriei, dar în scurt timp a recidivat. În 2006, în timpul turneului amical din SUA, Mutu a fost exclus din lot de către Victor Piţurcă, după ce a petrecut în cantonament alături de mai multe femei. De asemenea, “Briliantul” a avut un conflict cu secundul naţionalei Ştefan Iovan. 

A urmat campania de calificare la CM 2010, iar în toamna lui 2009, fostul atacant a fost din nou surprins, deşi urma partida cu Serbia: alături de Adrian Cristea şi două domnişoare, a “sărbătorit” până dimineaţă. “Tricolorii” au pierdut cu 5-0, dar după joc, Mutu a revenit la vechile obiceiuri şi a părăsit hotelul naţionalei pentru a participa la un eveniment monden organizat de un interlop sârb. Peste alţi doi ani, în 2011, atacantul l-a “corupt” şi pe Gabi Tamaş, cei doi au băut în exces şi s-au întors în cantonament după ora fixată de Piţurcă. Ca pedeapsă ei nu au mai fost trecuţi pe foaia de joc pentru amicalul cu San Marino. 

Tamaş nu e nici el vreun sfânt şi din cauza băuturii nu s-a putut trezi la timp şi a ratat cursa de avion ce a transportat delegaţia noastră la un turneu în America de Sud. Dintre toţi petrecăreţii, doar Cristi Săpunaru şi-a învăţat lecţia, acum fiind om de bază în naţionala lui Daum. Dar, în 2009, s-a îmbătat în avionul naţionalei, la întoarcerea după o partidă în Polonia. A duhnit a alcool inclusiv la debarcare, iar în aeroport a lovit nişte jurnalişti şi i-a înjurat pe cei din staff-ul echipei, deşi ei doar doreau să-l calmeze, iar selecţionerul Răzvan Lucescu a fost nevoit să-l dea afară. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net