Nu-l mai lăsaţi pe Griezman să bată penalty-uri!

Ultima actualizare:
Griezman a nimerit  transversala cu Bayern
Griezman a nimerit transversala cu Bayern

Atletico Madrid a dat lovitura cu Antoine Griezman, pe care l-a luat de la Sociedad cu 30 de milioane de euro, şi l-a făcut să valoreaze acum 80 de milioane de euro. Totuşi, există un capitol la care francezul e praf!

Griezman marchează pe bandă rulantă în La Liga, în acest sezon având şase goluri în tot atâtea meciuri. Totuşi, când presiunea e prea mare pe umerii săi, acesta clachează, iar modul în care execută penalty-urile o demonstrează cel mai bine. Weekendul trecut, vârful lui Atletico a ratat o astfel de lovitură de pedeapsă în jocul cu Valencia, iar ziariştii de la L’Equipe au ajuns la concluzia că e deja prea mult. Aceştia au considerat că golgheterul de la Euro 2016 şi cel mai bun jucător al turneului final devine ridicol când trage de la punctul cu var şi au făcut o analiză a tuturor execuţiilor acestuia. Iritarea lor a pornit de la faptul că în urmă cu doar 10 zile, Griezman a mai ratat un penalty, cu Bayern Munchen, în Liga Campionilor, când a tras în transversala lui Neuer, şi în finala acestei competiţii, pierdută pe San Siro, cu Real Madrid, în luna mai, un altul mult mai important.


    Griezman a nimerit  transversala cu BayernFoto: Guliver/Gettyimages
Griezman a nimerit transversala cu BayernFoto: Guliver/Gettyimages

Iar concluzia ar trebui să-l pună pe gânduri pe Griezman! În Primera Division, francezul a bătut de-a lungul timpului şapte penalty-uri, dintre care a ratat cinci. Procentajul reuşitelor e catastrofal: 28,6%. Asta în timp ce Messi şi Ronaldo, greii din campionatul spaniol, sau Ibrahimovic, de la Manchester United, au transformat în cariera lor 82%, 85%, respectiv 91% din penalty-urile bătute. În Liga Campionilor, această cifră e puţin mai bună, pentru Griezman, 33,3%, dar tot mult sub ce ar trebui să facă în aceste situaţii un jucător de top. Astfel, chiar dacă francezul pune totul pe seama ghinionului, poate ar trebui ca Diego Simeone şi Didier Deschamps, antrenorii de la club şi de la naţională, să-i ia această povară de pe umeri. Nu de alta, dar un penalty ratat îi umbreşte realizările senzaţionale din restul meciului şi e păcat!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
Ianis Hagi (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Radu Dragusin (EPA) jpg
Darya Klishina jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net