Oamenii de știință și cei din fotbal nu cad de acord în privința reluării campionatului din Italia


    Dacia Arena, stadionul lui Udinese, a găzduit meciuri fără spectatori la începutul lunii martieFoto: Guliver / GettyImages
Dacia Arena, stadionul lui Udinese, a găzduit meciuri fără spectatori la începutul lunii martieFoto: Guliver / GettyImages

Țară afectată serios de pandemia de Covid-19, Italia a ajuns la 159.516 de cazuri și 20.465 de morți... Cum în ultimele zile, numărul persoanelor noi infectate s-a diminuat, acolo se vorbește tot mai mult despre reluarea campionatului de fotbal. Doar că profesorul Giovanni Rezza, şeful departamentului pentru boli infecţioase de la Institutul Italian de Sănătate, nu este de acord ca aceasta să se întâmple în luna mai. Și în Germania se discută despre reluarea campionatului de fotbal. Meciurile se vor disputa fără spectatori până la sfârșitul acestui an.

Federaţia Italiană de Fotbal (FIGC) a anunţat, ieri, că doreşte testarea tuturor jucătorilor din Serie A pentru noul coronavirus, la începutul lunii viitoare, în vederea reluării antrenamentelor. "Imediat ce situaţia de sănătate va permite, vom încheia campionatul", a declarat preşedintele FIGC, Gabriele Gravina, pentru Sky Sport Italia.Spusele celui care conduce sportul cu balonul rotund din Peninsulă a stârnit reacția imediată a profesorului Rezza: "La final, va fi o decizie politică. Dar, fotbalul fiind un sport de contact, există un risc de transmitere. Cineva propunea o monitorizare mai strictă, cu teste repetate la jucători: Sincer, mi se pare cam trasă de păr această idee. Eu nu sunt de acord cu o reluare, dar este doar părerea mea".Campionatul italian de fotbal este întrerupt de la 9 martie, din cauza pandemiei de coronavirus. 

În Germania, porțile stadioanelor vor rămâne închise până în decembrie

Germania este una dintre țările europene în care se discută frecvent despre reluarea campionatului de fotbal. Și din câte se pare, meciurile de acolo s-ar putea disputa fără spectatori până la sfârșitul acestui an. Iar acest scenariu este prezentat de președintele Academiei de Științe din Germania. Bundesliga, ca de altfel toate competițiile sportive și evenimentele culturale, a fost întreruptă din cauza restricțiilor de circulație impuse din cauza pandemiei de Covid-19. Iar trecerea timpului a cauzat pierderi financiare importante. Cum această inactivitate nu se poate prelungi la nesfârșit, acum se discută despre reluarea meciurilor. Iar aceasta se va întâmpla fără spectatori. Și cu respectarea tuturor regulilor de igienă. Președinte al Academiei de Științe din Germania, Gerald Haug crede că perioada în care evenimentele sportive se vor desfășura cu porțile închise nu va fi deloc una scurt. Această situație va dora multe luni. Ar putea ajunge la un an și jumătate”, a declarat acesta pentru canalul public de televiziune ARD.  

zodia singura de sarbatori jpg
FotoJet jpg
cub cristina spatar png
Nicolae si Elena Ceausescu jpg
cub catalin botezatu dubai png
Parcare cu panouri solare FOTO Shutterstock
foto sex jpeg
Dana Savuica si sora Gabriela, foto OK jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Istvan Kovacs, Getty Images jpg
Raheem Sterling, Getty jpg
andreea si sergiu hanca jpg
paredes tatuaj piept jpg
nico si inaki williams jpg
Emma Raducanu, EPA jpg