VIDEO / Drama lui Caceres, fotbalistul împuşcat în cap

Ultima actualizare:
Hagi şi Caceres
Hagi şi Caceres

Luna trecută, argentinianul Fernando Caceres (44 de ani) a impresionat până la lacrimi lumea fotbalului din Spania şi nu numai.

În urmă cu patru ani, la 1 noiembrie 2009, Caceres a fost împuşcat în cap de câţiva indivizi care au încercat să-i fure maşina. Cum unul dintre gloanţe i-a pătruns în ochi, sud-americanul s-a aflat la un pas de moarte. Pe 29 decembrie 2009, după opt săptămâni de comă, Caceres a început o nouă viaţă, într-un scaun cu rotile, visând în fiecare zi că va putea merge din nou.


    Hagi şi Caceres
Hagi şi Caceres

Caceres (foto drepta) a jucat în meciul România - Argentina 3-2 de la CM 1994

"Îmi pare rău pentru ei, uneori mă gândesc că eu eram acasă, în patul meu, înainte să mi se întîmple asta, şi mă gândeam la ce pot să fac într-un meci, în timp ce ei se gîndeau ce să facă a doua zi pentru a avea ce să le pună pe masă copiilor lor. Îi cunosc pe toţi cei patru, le cunosc familia, tot", a declarat ulterior Caceres despre cei care i-au pus viaţa în pericol.

Invitat într-o emisiune a postului de televiziune Cadena Ser, fostul fotbalist a plâns de emoţie (VIDEO mai jos) din cauza unei scrisori trimise de Raquel, o fană a echipei Real Zaragoza, echipă pentru care fundaşul a evoluat între 1993 şi 1996 şi cu care a câştigat Cupa Spaniei şi Cupa Cupelor.

Iată scrisoarea lui Raquel:

"Cum să exprim în cuvinte ceea ce aş vrea să-ţi spun? Mă numesc Raquel, cred că sînt abonată a clubului din ziua în care m-am născut. Am 16 ani şi mi-a fost imposibil să te cunosc ca fotbalist al lui Real Zaragoza. La mine acasă, părinţii mei mi-au spus mereu că El Negro Caceres este cel mai bun "4" pe care l-a avut această echipă.Nu ştiu dacă e bine ca cineva care nu te-a văzut jucînd să-ţi mulţumească, dar inima mea de fană a acestei echipe îmi cere să fac asta. Nu vreau să-ţi mulţumesc doar pentru timpul petrecut la Zaragoza, Fernando, cînd ai dat totul pentru aceste culori pe care le-ai purtat atunci, iar acum le porţi în suflet. Îţi mulţumesc pentru că ai participat la cele mai bune momente din istoria noastră.

E pentru prima dată cînd vreau să se termine mai repede weekendul şi să fiu miercuri (la o partidă amicală disputată între Real Zaragoza şi prietenii lui Fernando Caceres. Banii strânşi din bilete au fost folosiţi pentru a acoperi costurile tratamentului de recuperare al jucătorului). Nu va fi o zi specială doar pentru tine, ci pentru toţi fanii, pentru toţi cei care vom fi acolo alături de tine, susţinîndu-te cu toată puterea cu care te-am susţinut mereu. Ştii că poţi trece peste asta. Să nu uiţi niciodată că dacă poţi să visezi ceva cu siguranţă poţi să-ţi îndeplineşti acel vis. Şi tu poţi şi vei reuşi să-ţi îndeplineşti visul. O ştii şi tu, o ştim şi noi.

Ai trecut pe la multe echipe, dar crede-mă, amprenta pe care ai lăsat-o la Zaragoza e de neegalat. Cred că ştii foarte bine ce înseamnă asta pentru oamenii de aici. Eşti şi vei fi mereu o legendă, legenda noastră. Asta va fi mereu galeria ta, casa ta. Aici ai fost, eşti şi vei fi mereu unul dintre noi. Cînd eşti trist, aminteşte-ţi că deşi nu trăieşti în acest oraş şi te afli la mii de kilometri distanţă, noi vom fi mereu alături de tine, ca şi cum ai fi un prieten, persoana care a trăit alături de noi şi de care ne place să-i fim alături cînd trece prin clipe grele.

P.S. Visul meu e să lucrez în presa sportivă, iar atunci cînd voi atinge acest vis,  sper să am ocazia să te intervievez şi să te cunosc personal".

Momentele emoţionante cu Caceres în prim-plan au continuat cu vizita specială pe care argentinianul a făcut-o în vestiarul echipei Real Zaragoza, forma'ie ajunsă între timp în divizia secundă a Spaniei.

De asemenea, Caceres n-avea cum să lipsească de pe stadionul "La Romareda" la partida amicală organizată cu scopul de a strânge fonduri pentru recuperarea sa.

Ce e campania «Pentru tine doar o monedă, pentru ei un viitor»

Campania umanitară de strângere de fonduri pentru Fundaţia Mihai Neşu, „Pentru tine doar o monedă, pentru ei un viitor” are ca scop colectarea monezilor pe care spectatorii le aruncă la intrarea în stadion pentru un meci de fotbal. În loc să le arunce, cei care asistă la meciurile de acasă ale Stelei din Liga Campioanilor le pot dona într-un loc special amenajat. Cei care vor, pot face donaţii şi la numărul de SMS 8837, costul fiind de 2 euro. Fondurile vor ajunge în conturile Fundaţiei Mihai Neşu, pentru ajutorarea copiilor cu dizabilităţi. Detalii despre campanie puteţi vedea pe www.moneda-viitor.ro .

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net