Petrescu face regulile! Când crede că se va relua campionatul

19 martie 2020
article img
Dan Petrescu

Antrenorul CFR-ului cere o perioadă de pregătire cel puțin egală cu cea a întreruperii campionatului.

Dan Petrescu nu crede că Liga I se va putea relua mai devreme de jumătatea lunii mai, solicitând ca oficialii Federației să țină cont de necesitatea unui cantonament de reacomodare la efort.

Situația de criză cauzată de epidemia cu coronavirus e departe de a se fi încheiat, astfel că cei implicați în campionatul intern își fac fel de fel de calcule. Astfel, antrenorul liderului CFR Cluj a pus pe tapet o problemă ușor incomodă legată de eventuala reluare a meciurilor oficiale. „Sunt realist, nu cred că în următoarele două luni se va juca fotbal în România. Poate că în aprilie începem să ne antrenăm, nu să jucăm. Logic e să te antrenzi cât ai stat. Dacă stai o lună, să ne antrenăm o lună. Dacă vor fi doar două săptămâni de pregătire, riscăm accidentări. Eu le-am dat jucătorilor un program individual, dar e greu să faci acasă”, a declarat Petrescu. În aceste condiții, dacă va fi respectată această dorință a „Bursucului”, terminarea sezonului până la 30 iunie, așa cum se dorește, e pusă în pericol.

Dan Petrescu s-a referit și la numeroșii jucători străini pe care îi are în lot  și care ar vrea să se deplaseze în această perioadă critică în țările de proveniență. „Noi nu le dăm voie să plece, dar e mai importantă viața decât fotbalul. Eu le-am spus că nu e mai bine nicăieri decât în România. Să stea pe loc, că s-ar putea să se îmbolnăvească, ei sau familia, și atunci o să regrete că au plecat”, a completat antrenorul CFR-ului.