Rădoi s-a decis: a plecat de la naționala României

Ultima actualizare:

    Mirel RădoiFoto: Marian Burlacu
Mirel RădoiFoto: Marian Burlacu

România va vedea la televizor un alt turneu final de Campionat Mondial. Va fi al șaselea consecutiv de la care lipsim, ultimul la care am fost prezenți fiind cel din 1998. Selecționerul Mirel Rădoi a anunțat la finalul victoriei cu Liechtenstein (scor 2-0) că nu va mai continua la cârma primei reprezentative.

Tricolorii au jucat în Liechtenstein cu ochii pe Flashscore sperând la o minune din partea Islandei la Skopje. În Macedonia de Nord, însă, nu a fost loc de surprize și echipa care a pornit din grupa a patra valorică la tragerea la sorți a preliminariilor Campionatului Mondial a învins cu scorul de 3-1, calificându-se la baraj. Golurile marcate de Dennis Man (min. 8) și Bancu (min. 87) în Liechtenstein nu au mai avut astfel nici o importanță în afară de evitarea unei rușini istorice. Totuși, România va privi din nou la televizor al șaselea turneu final consecutiv, lucru de neimaginat pe vremea ”Generației de Aur”.

La finalul partidei, selecționerul Mirel Rădoi a anunțat că acesta a fost ultimul meci pe banca tehnică a naționalei: ”Este un eşec această campanie pentru mine, că nu am reuşit să terminăm pe locul 2. Este ultima conferinţă de presă ca selecţioner. E normală decizia, dacă nu am reuşit să mă clasez pe primele două locuri. Nu există o demisie, contractul se termină la finalul acestei luni. Am luat decizia de a nu mai continua”, a declarat Rădoi la  conferinţa de presă de după meciul cu Liechtenstein.

Fostul internațional este convins că echipa națională se va califica la turneul final al Campionatului European: ”Macedonia de Nord s-a calificat la baraj datorită victoriei din Germania. Sunt multe lucruri pozitive, dar cel mai negativ este că n-am terminat pe locul 2. Ne-am pus amprenta pe multe meciuri, s-a realizat acest schimb de generație și cred că mai sunt mulți jucători care pot face pasul spre echipa națională: Racovițan, Drăgușin, mulți jucători de la U21. Cred că următoarea campanie de calificare pentru EURO cred că poate să fie una accesibilă pentru noi, dacă nu se va pune presiune pe echipă în Liga Națiunilor”, a mai spus el.

Căpitan al naționalei României în premieră, Nicușor Stanciu era foarte supărat după meci: “Dezamăgirea e mare... Calificarea am pierdut-o noi acasă cu Islanda. Dezamăgirea a fost de atunci. Mai erau speranţe, dar era clar că nu mai depindeam de noi. Era destul de greu să crezut că Macedonia de Nord se va încurca. În momentul golului Islandei am auzit doar lumea bucurându-se, m-am gândit că s-a marcat acolo şi e bine, dar toţi am încercat să stăm concentraţi. Nu suntem prima generaţie care nu s-a calificat. Nu ar trebui să fim mândri de ce am făcut, dar precedentele campanii s-au terminat pe locul patru sau mai jos. Întrebarea asta cred că ai pus-o de 20 de ani. Credem în continuare că putem să reuşim. Tinerii jucători joacă în campionate bune, a început să se lege jocul şi la naţională. Ceea ce s-a reuşit la tineret o să începem să reuşim şi la echipa mare”, a declarat Stanciu la ProX după meci.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net