Răzvan Burleanu l-a confirmat pe Iordănescu: "Merită la Euro!"

12 octombrie 2015
article img
Răzvan Burleanu

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, duminică, după calificarea la Campionatul European din 2016, că selecţionerul Anghel Iordănescu va rămâne în funcţie şi la turneul final, deoarece merită acest lucru.

"Băieţii trebuie felicitaţi la maxim pentru această calificare. Este o zi mare pentru tot sportul românesc. Această calificare va ajuta la dezvoltarea fotbalului în România. Iordănescu va rămâne la echipa naţională pentru că merită. Ne-a fost teamă de acest meci, deoarece am ajuns să depindem de ultima partidă din preliminarii. Bucuria este mai mare că am obţinut calificarea în ultimul meci. Vom juca un meci amical cu Italia, dar depindeam de această calificare ca să putem întâlni Italia. De mâine ne apucăm de treabă pentru Campionatul European. Jucătorii au trecut prin momente dificile, dar în final am câştigat o echipă", a spus Burleanu.

Reprezentativa de fotbal a României a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 3-0 (2-0), selecţionata Insulelor Feroe, în ultima etapă a grupelor preliminare ale Campionatului European din 2016, şi s-a calificat la turneul final care va avea loc în Franţa.

La partida din grupa F de calificare, golurile au fost marcate de Constantin Budescu, în minutele 4 şi 45+1, şi de Alexandru Maxim '82. Golurile înscrise la Torshavn sunt primele reuşite ale lui Budescu pentru prima reprezentativă.