România e pregătită de meciul anului: a fi sau a nu fi în barajul de Mondiale

Ultima actualizare:

    Nicolae Stanciu, în acțiune la naționala RomânieiFOTO: Sportpictures.eu
Nicolae Stanciu, în acțiune la naționala RomânieiFOTO: Sportpictures.eu

Mergem sau nu mergem în barajul la Mondiale? Aceasta e întrebarea pe care o au pe buze toți microbiștii români și care-și va afla răspunsul joi seară, după cele 90 de minute de foc ale ”finalei” cu Islanda. Programată la ora 21.45, pe stadionul Ghencea, partida va putea fi urmărită în direct la ProTV și cu o victorie tricolorii sunt 99% la baraj!

Pentru români, asocierea islandezilor cu barajul aduce numai amintiri neplăcute. Anul trecut, chiar la meciul de debut al lui Mirel Rădoi pe banca primei reprezentantive, nordicii ne-au învins cu 2-1 și ne-au eliminat din cursa spre Campionatul European pe care l-am găzduit chiar la București. Chiar dacă apoi, în calificările pentru Mondiale, tricolorii au învins chiar în Islanda cu scorul de 2-0, rămâne încă regretul că am pierdut chiar cea mai importantă confruntare din ultimii ani. Numai că diseară Stanciu, Ianis Hagi și ceilalți internaționali români pot să-și ia revanșa și să obțină trei puncte care echivalează cu calificarea la barajele pentru Mondiale, pentru că ultimul meci, cel de duminică, din Liechtenstein, ar trebui să fie o formalitate dacă vrei la turneul final.

Cum adversarii de diseară au în lot numeroși internaționali de tineret, românii pornesc cu prima șansă și tocmai de acest lucru pare a se teme selecționerul Mirel Rădoi: ”În momentul de faţă, noi am avea mult mai multe lucruri de pierdut decât Islanda şi cred că ăsta ar trebui să fie un lucru important pentru noi, care să conteze pentru a termina această campanie pe locul 2. Cred că, din punctul ăsta de vedere, avem un avantaj, Islanda, chiar dacă la nivel teoretic ar mai avea şanse pentru locul 2, în momentul de faţă poate fi o echipă periculoasă pentru că nu mai are nimic de pierdut, încearcă integrarea unor jucători de la under 21 şi atunci e o echipă care vine să joace fără a avea ceva de pierdut şi poate fi periculoasă. Dar asta nu înseamnă că noi nu suntem pregătiţi pentru partida de mâine seară. Poate fi ca un meci de box, sperăm că nu vom fi cei cădea primii şi vom rămâne în picioare până la sfârşit”, a declarat selecționerul României la conferința de presă de dinaintea partidei.

Acum o lună, el a șocat pe toată lumea prin anunțarea plecării de la cârma naționalei după terminarea preliminariilor, adică după meciul de duminică. Acum, se pare că nu mai e atât de hotărât: „O decizie se va lua după aceste două meciuri. Nu vreau să discutăm despre această situaţie, pentru că a rămas după întâlnirea pe care am avut-o cu preşedintele şi cu directorul tehnic să luăm o decizie după aceste două meciuri. Am început să cunosc grupul destul de bine, atmosfera, felul lor de a se motiva şi ce ne face pe noi să credem că după aceaste două meciuri vom termina pe locul 2 este că atmosfera la nivel de grup, indiferent de jucătorii care s-au tot schimbat pe aici a rămas aceeaşi la ultimele partide. Asta înseamnă că deja încep să fie un grup foarte puternic, indiferent dacă lipsesc 3-4-5 fotbaliști sau sunt alţi 3-4 jucători noi, atmosfera la echipă rămâne aceeaşi. Eu cred că în sânul lotului deja îşi dau seama cât de aproape sunt de o performanţă care nu s-a mai întâmplat de foarte mulţi ani. Nu cred că o să fie probleme din punct de vedere psihologic pentru jucători”, a mai spus el.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
baza mihail kogalniceanu 02 foto Facebook Baza 57 Aeriana Mihail Kogalniceanu jpg
image
image
image
image
image
image
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net