România și-a pus piedică singură în fața Islandei. Meciul s-a încheiat 0-0

Ultima actualizare:

    Islandezii au ratat cele mai mari ocazii în meciul cu RomâniaFOTO: Sportpictures.eu
Islandezii au ratat cele mai mari ocazii în meciul cu RomâniaFOTO: Sportpictures.eu

România și-a dat cu stângul în dreptul când îi era lumea mai dragă. Obligatoria victorie cu Islanda nu a venit și calificarea echipei noastre la barajul pentru Campionatul Mondial nu mai depinde de noi, ci de Macedonia de Nord. Tricolorii au făcut doar 0-0 cu nordicii și au nevoie, pentru a termina pe locul 2, ca în ultima etapă islandezii să nu piardă la Skopje duminică.

Cu o formulă destul de ofensivă, selecționerul Mirel Rădoi a sperat că presiunea continuă pe care jucătorii săi o vor pune pe apărarea adversă va avea succes. Chiar dacă tricolorii au dominat partida, nu au câștigat decât duelul statistic, pentru că jocul colectiv a fost sub orice critică. Numai că degeaba șutezi la poartă dacă dai pase la portar, degeaba ai cornere dacă centrările sunt rude apropiate cu întâmplarea. În aceste condiții, a rezultat un meci în care România a atacat, dar Islanda a părut că a avut ocaziile mai mari, ratând copilărește câteva bune oportunități.

Pentru noi, cea mai mare ocazie a venit în minutul 85, atunci când șutul puternic al lui Ianis Hagi de la 20 de metri a lovit stâlpul din stânga al porții islandeze. De fapt, Ianis a fost implicat în cele mai importante faze ale partidei, pentru că, în afara acelei ocazii, el a salvat echipa noastră de la înfrângere după ce a salvat de pe linia porții după un corner în minutul 57.

Degeaba a încercat pe finalul meciului Rădoi să dinamizeze atacul, prin introducerea lui Ivan în locul lui Alibec - o adevărată ”mână moartă”, în ciuda celor două semi-ocazii irosite - a lui Maxim sau a lui Pușcaș, cel care nu a mai marcat din aprilie. Nimic nu a putut schimba soarta partidei și deziluzia fanilor români care au încurajat echipa doar de la distanță: România a terminat la egalitate cu Islanda, scor 0-0, iar înaintea meciului din Liechtenstein jucătorii noștri trebuie să treacă și pe la biserică pentru a se ruga ca Islanda să nu piardă în Macedonia de Nord. Pentru că dacă gazdele vor învinge la Skopje, atunci noi vom rata o nouă calificare la Campionatul Mondial. Din păcate, e o stare care deja devine obișnuință, având în vedere că din 1998 nu am mai fost la un turneu final!

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net