Ronaldo a dat de pământ cu Barça

Ultima actualizare:
Khedira - min. 17
Khedira - min. 17

Cristiano Ronaldo şi ceilalţi „galactici" se pot considera deja campioni, având un avans de şapte puncte cu patru etape rămase de disputat. Echipa lui Jose Mourinho se revanşează astfel pentru lungul şir de umilinţe suferite în faţa Barcelonei de trei ani încoace.

A venit şi ziua mult aşteptată de fanii lui Real Madrid. O victorie cu duşmanii din Barcelona, chiar pe „Camp Nou" e binevenită oricând, însă bucuria „albilor" e amplificată acum de adjudecarea titlului în proporţie de 99 la sută.

„Misiune îndeplinită!", a scris Cristiano Ronaldo pe Twitter la câteva ore după ce a pus „monstrul" Barcelona cu botul pe labe.

0:1 Khedira - min. 17

A. Sanchez - min. 70
A. Sanchez - min. 70

Mesajul portughezului e elocvent pentru frustrările acumulate de Real în ultimii trei ani, perioadă în care a pierdut aproape toate întâlnirile directe cu marea rivală din Catalunia, uneori la scoruri de maidan, gen 6-2 sau 5-0.

Aşa cum îi stă bine unui lider de echipă, Cristiano Ronaldo a fost cel care şi-a condus echipa spre victorie, impunându-se şi în duelul indirect cu Leo Messi.

Astfel, în timp ce argentinianul nu s-a apropiat decât o singură dată periculos de poarta lui Casillas, CR7 a făcut-o de şase ori.

1:1 A. Sanchez - min. 70

C. Ronaldo - min. 73
C. Ronaldo - min. 73

Cireaşa de pe tort a fost golul de 2-1 cu care Ronaldo a „liniştit-o" pe Barcelona, marcat cu o execuţie elegantă, pe lângă Valdes.

Imediat după ce a înscris, portughezul şi-a îndreptat ochii spre suporterii catalani, făcând un gest cu mâna care îi îndemna pe aceştia la calm.

„Staţi liniştiţi, v-am furat titlul!", părea că ar vrea să le transmită Ronaldo marilor săi duşmani.

1:2 C. Ronaldo - min. 73

S-au bucurat  în chiloţi
S-au bucurat în chiloţi

Greu de imaginat a fost şi bucuria interioară trăită de Jose Mourinho, care şi-a văzut astfel încununată munca de doi ani la Real.

Practic, tehnicianul portughez a fost adus la Madrid pentru a pune capăt dominaţiei instaurate de Barcelona, obiectiv îndeplinit până la urmă.

Pentru Mourinho, victoria de pe „Camp Nou" a însemnat şi o premieră personală: până sâmbătă, mai fusese de nouă ori cu trei echipe, dar niciodată n-a părăsit terenul în postura de învingător.

Titlul de campion pe care nu mai poate să-l piardă din mână îl va convinge mai mult ca sigur pe Mourinho să-şi ducă la bun sfârşit contractul cu Real Madrid, care expiră în 2014.

De partea cealaltă, Barcelona n-a făcut o tragedie din acest eşec, deşi dezamăgirea e imensă.

„Ne doare sufletul că nu ne-am putut apăra titlul, dar trebuie să acceptăm", a comentat Andres Iniesta.

„Ar fi un miracol să mai câştigăm titlul. În orice caz, noi ştim să pierdem", a completat Xavi, aluzie la numeroasele scandaluri provocate de madrileni atunci când erau bătuţi.

„Felicit Realul pentru câştigarea titlului. Noi trebuie să uităm cât mai repede acest meci şi să ne concentrăm pe returul cu Chelsea de marţi din Liga Campionilor", a spus şi Pep Guardiola.

S-au bucurat în chiloţi

Evident, a fost explozie de bucurie în vestiarul Realului la finalul meciului de la Barcelona, una dintre fotografii fiind postată pe Facebook de Iker Casillas.


    S-au bucurat  în chiloţi
S-au bucurat în chiloţi

Dacă portarul spaniol, Sergio Ramos şi Pepe au o ţinută decentă, neamţul Özil a apărut numai în chiloţi, într-o postură sexy, probabil înainte de a intra sub duş.

Cifre

109 goluri a marcat Real Madrid în acest sezon în campionat, bătând recordul de 107 goluri din stagiunea 1989-1990.

42 de goluri a dat Cristiano Ronaldo în campionatul Spaniei, cu unul mai mult decât Messi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
Jurgen Klopp (EPA) jpg
PAOK Salonic (EPA) jpg
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net