Rușine românească în Europa: Farul și Sepsi, eliminate din Conference League

Ultima actualizare:

Fotbalul românesc a ajuns jos de tot: nu vom avea nici o echipă în faza grupelor cupelor europene, după ce și Farul și Sepsi au fost eliminate aseară din Conference League.

Farul a fost învinsă clar în Finlanda (FOTO: Sportpictures)
Farul a fost învinsă clar în Finlanda (FOTO: Sportpictures)

Constănțenii au fost surclasați în Finlanda de HJK Helsinki, care s-au impus cu 2-0, mai clar decât o arată scorul. Învingători cu scorul de 2-1 în prima manșă a play-off-ului, constănțenii nu au avut nici o șansă în retur, campioana Finlandei distrându-se cu jucătorii lui Gică Hagi, care au părut parcă inhibați că joacă pe teren sintetic. Sepsi a avut o prestație mai bună, dar rezultatul a fost același: eliminarea. După ce în meciul tur, disputat acum o săptămână, a încheiat la egalitate, acasă, cu norvegienii de la Bodo/ Glimt, scor 2-2, în returul de aseară, covăsnenii au revenit senzațional de la 0-2 pentru ca la finalul timpului regulamentar de joc tabela să arate tot 2-2, ca și în prima manșă. S-a intrat în prelungiri, unde din păcate adversarii au fost cei care au marcat. S-a încheiat 3-2 și România nu a prins nici măcar toamna în cupele europene, un dezastru fără precedent în istoria fotbalului nostru.

Farul și Sepsi au ratat și câte 2,94 milioane de euro

Pe lângă ratarea obiectivului de performanță - calificarea în grupele Conference League - ambele formații românești au ratat și un bonus substanțial pe care l-ar fi primit din partea UEFA: 2,94 milioane de euro. Bani care pentru Farul sau Sepsi Sfântu Gheorghe ar fi însemnat o adevărată mană cerească pe timpurile astea.

România a mai fost reprezentată în această ediție a Conference League de încă două formații: FCSB și CFR Cluj. Dacă prima a ajuns în turul 3 preliminar, fiind eliminată de vicecampioana Danemarcei, Nordsjaelland, CFR Cluj nu a trecut nici măcar de turul 2 preliminar, fiind scoasă de formația turcă Adana. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net