Sorin Cârţu dezvăluie: "Pe Stoican l-am furat de la Timişoara"

Ultima actualizare:

    Stoican a îmbrăcat tricoul Universităţii în perioada 1995 – 2002 şi a marcat două goluri Foto: Mediafax
Stoican a îmbrăcat tricoul Universităţii în perioada 1995 – 2002 şi a marcat două goluri Foto: Mediafax

Tehnicianul “câinilor”, Flavius Stoican, îi datorează aproape totul rivalului de duminică seară, Sorin Cîrţu. Pe lângă orgoliile celor doi, “câinii” vor să învingă pentru a-i aduce un omagiu lui Hîldan, azi împlinindu-se 14 ani de la dispariţia sa, în timp ce oltenii vor să continue seria invincibilităţii pornite de când cuplul Cârţu – Săndoi e la conducere.

Flavius Stoican, 38 de ani, e unul dintre cei mai tineri antrenori din Liga I, iar cariera de fotbalist e legată atât de echipa din Bănie, cât şi de Dinamo. Dar, startul a fost dat la Universitatea, pe vremea când Sorin Cârţu era antrenor. „Sorinaccio” e cel care i-a făcut debutul în prima ligă şi cel care i-a ghidat cariera.

“Meciul e special pentru că întâlnim Dinamo, aşa cum ar fi şi unul cu Steaua sau Rapid. De Stoican pot să vă spun că e un fost elev de-al meu, mă bucur că a ales să facă meseria asta şi îi urez succes. Nu are cum să uite că eu fac parte din cariera lui, din trecutul lui, din tot ceea ce-l reprezintă pe el ca fotbalist”, ne-a declarat Cârţu. Apoi, a detaliat: „Primul lui meci la Universitatea a fost contra Ceahlăului şi a primit cartonaş roşu, dar a arătat că e fotbalist. Eu l-am furat de la Timişoara! Plecase acolo, m-am dus după el şi m-a certat maică-sa la telefon: «De ce te bagi în viaţă lui?! Îi schimbi destinul copilului». I-am zis: «Doamnă, o să vedeţi că-l schimb în bine!»”.

În premieră ca rivali pe banca tehnică

După episodul din partida cu Ceahlăul a urmat jocul din cupele europene, cu Dinamo Minsk, iar Stoican a fost anunţat că e titular. „Eram în deplasare şi am jucat cu el din primul minut. L-am scos după o repriză, că l-au accidentat, dar a fost cel mai bun de pe teren. A fost o nebunie! Era super...juca în banda dreaptă. Dar, din păcate în perioada aia, ’95 – ’96, a fost mult timp accidentat, şi-a rupt şi mâna. A avut multe probleme”, a explicat tehnicianul de 58 de ani.

Legat de meciul din “Ştefan cel Mare”, Cârţu a punctat: “Ştiu că nu suntem încă echipa aia care merge numai pe victorie, dar sper să ne ţină cât mai mult seria asta de rezultate pozitive şi să recuperăm cât se poate din deficit”.

Fanii îl omagiază pe Cătălin Hîldan

simeon stalpnicul png

Dinamoviştii comemorează 14 ani de când Cătălin Hîldan a trecut în nefiinţă. “Unicul Căpitan” a decedat la data de 5 octombrie 2000, pe terenul de fotbal, şi de atunci e omagiat în fiecare an. Acum, fanii vor crea o coregrafie specială, iar jucătorii vor purta tricouri personalizate cu chipul său.

În semn de respect, tricoul purtat de el, cu numărul 11, a fost retras, o peluză îi poartă numele, iar statuia sa tronează în faţa complexului Dinamo. “Îmi pare rău. La vremea respectivă a fost un şoc pentru mine şi le-am împărtăşit durerea”, a comentat şi Cârţu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net