Soţia a venit în scaun cu rotile să-l vadă pe Dinu

simeon stalpnicul png

Cornel Dinu, internat la Spitalul Floreasca după ce a suferit marţi un infarct, aşteaptă în rezerva sa să fie programat pentru procedura de by-pass. Suferinţa oficialului dinamovist a mai fost alinată în aceste zile de familie, soţia sa, Silvia, care are un picior amputat şi se deplasează doar în scaun cu rotile, şi băiatul Corneluş făcându-i o vizită.

Familia Dinu trăieşte în continuare clipe nefericite! Problemele de sănătate ale celor doi soţi le fac acestora viaţa un calvar. Cel mai recent episod: infractul pe care „Mister" l-a suferit marţi. Dacă în aceeaşi zi în care „Procurorul" a fost internat de urgenţă la Spitalul Floreasca doctorii plănuiau să-l programeze la o operaţie de by-pass, evenimentele s-au mai domolit.

Medicul Şerban Brădişteanu a precizat ieri că intervenţia pe cord deschis în cazul lui Cornel Dinu va avea loc numai după ce zona de infarct va fi bine delimitată. „Ar putea dura o zi, două sau o săptămână", a afirmat doctorul Brădişteanu.

Până să intre în sala de operaţie, „Procurorul" îşi umple timpul cum poate în rezerva lui de la Terapie Intensivă. Dimineaţa zilei de ieri a dedicat-o familiei.

„Mister" a fost vizitat de soţia lui, Silvia, însoţită de fiul celor doi, Corneluş. Femeia a venit la spital în scaunul cu rotile, după ce în vara lui 2010 i-a fost amputat piciorul stâng, în urma stării de sănătate precare, provocată de diabet şi ateroscleroză.

simeon stalpnicul png

Silvia Dinu şi Corneluş au discutat cu oficialul dinamovist despre posibilitatea ca acesta să intre în sala de operaţie, pentru procedura de by-pass, calculând şi perioada pe care „Mister" va fi nevoit s-o petreacă în spital. După previziunile doctorilor, Dinu şi-ar putea relua activitatea peste aproximativ o lună.

Atunci când în rezerva de lux a „Procurorului" nu intră membrii familiei sau prietenii foarte apropiaţi, pacientul de la „Floreasca" citeşte presa, şi cea sportivă, dar şi generalistă, ascultă ştirile la radio, urmăreşte şi emisiunile TV sau citeşte autorii preferaţi.

Îl costă 150 de euro pe zi rezerva de lux

Spitalizarea lui Cornel Dinu costă 150 de euro pe zi, salonul acestuia de la Spitalul Floreasca fiind unul de lux, cu dotări de ultimă gerenaţie: TV, parchet laminat, baie proprie (cu duş), fotolii pentru vizitatori, o măsuţă, aer condiţionat, frigider şi Internet wireless.

Ce este operaţia de bypass

Bypass-ul coronarian este o intervenţie de revascularizare, folosită pentru a îmbunătăţi fluxul sanguin al inimii.

În timpul acestei operaţii, o venă sau o arteră sănătoasă este recoltată din altă parte a corpului şi este grefată pe artera bolnavă. Vena sau artera grefată ocoleşte porţiunea blocată din artera coronară.

Acest nou pasaj va aduce sânge bogat în oxigen pentru muşchiul cardiac. Pot fi înlocuite până la patru artere coronare în timpul unei intervenţii de bypass.

Mesajul lui Florentin Petre pentru Mister

Mister, te rog fii puternic! Suflarea dinamovistă are nevoie de tine! Eu mă întorc acasă, hai să ajutăm Dinamo! Dinamo are nevoie de tine... Te rog, Doamne, ţine-l sănătos.

«Il Luce»: «Curaj, Cornele!»

Mircea Lucescu a trecut printr-o experienţă asemănătoare cu cea pe care e nevoit să o trăiască acum Cornel Dinu. Acum doi ani, aflat în cantonament cu Şahtior în Elveţia, antrenorul a acuzat câteva zile la rând stări de oboseală, dar şi dureri de inimă.

N-a făcut mare caz, însă, revenit la Doneţk, situaţia s-a agravat şi a fost nevoie de o operaţie de urgenţă. Medicul care s-a ocupat de intervenţia chirurgicală le-a spus membrilor familiei că „Il Luce" suferise un infarct, dar tehnicianul l-a dus pe picioare.

Lui Lucescu i s-a pus un stent, cum e acum cazul lui Cornel Dinu, iar perioada de refacere a durat câteva săptâmâni.

„Vreau să-i urez lui Cornel multă sănătate şi curaj", i-a transmis din Ucraina „Il Luce" oficialului dinamovist. Lucescu nu vrea să-şi amintească perioada de după operaţie, nu pentru că s-ar fi simţit rău, ci pentru că nu şi-a dorit ca oamenii să-i plângă de milă: "Ştiu că lumea a fost alături de mine, aşa cum cred că sunt acum şi alături de Cornel. Mie însă nu mi-a plăcut deloc sentimentul de compasiune. Îmi doresc ca oamenii să fie bucuroşi lângă mine, nu trişti".

De la momentul operaţiei, tehnicianul "minerilor" din Doneţk ţine regim alimentar, îşi ia cu rigurozitate medicamentele şi evită pe cât posibil stresul şi situaţiile care-i pot crea nervi.

Citeşte şi:

Dinu, la un pas de moarte!

EXCLUSIV! Cornel Dinu: «Am trecut peste depresie»

Cornel Dinu face perfuzii 4 ore pe zi!

Prima declaraţie a lui Cornel Dinu, după externare: «Aş vrea să plec din ţara asta oribilă!»

cub camelia șucu (1) png
cub ioana nastase png
Horoscop zilnic 31 mai 2022 jpg
Actrița Kirstie Alley și John Travolta
cub emma corrin png
Kirstie Alley jpg
lia bugnar anghel damian theo rose foto CANCAN (2) jpg
accident pasajul unirii 6 decembrie 2022 (7) png
image
image
adevarul.ro
image
image
image
image
318310710 471139878468439 9093380521482870357 n (1) jpg
Portar Croatia, Getty jpg
CR7, Getty Images jpg
Istvan Kovacs, Getty Images jpg
Raheem Sterling, Getty jpg
andreea si sergiu hanca jpg