Steaua - Astra, derby-ul bogaţilor. 5 asemănări între cele două echipe

Ultima actualizare:

    Budescu este cel  mai valoros om  al Astrei şi de la el  aşteaptă giurgivenii  o minune în meciul  cu SteauaFOTO: Sportpictures.ru
Budescu este cel mai valoros om al Astrei şi de la el aşteaptă giurgivenii o minune în meciul cu SteauaFOTO: Sportpictures.ru

Trupa lui Rădoi, Steaua, va întâlni liderul Ligii I, Astra, iar Click! vă prezintă cinci asemănări majore între cele două rivale, de la cotele fotbaliştilor vedetă şi până la situaţia antrenorilor sau a patronilor.

Roş-albaştrii vor să se reabiliteze după eşecul usturător din meciul cu duşmanii de moarte, dinamoviştii, cei care i-au învins cu 3-1, iar „astralii” îşi doresc să-şi consolideze poziţia de fruntaşi, mai ales că acum între cele două combatante e o distanţă de şapte puncte. Totuşi, pe lângă orgoliile de pe teren şi ironiile dintre staff-urile tehnice, există şi puncte comune între tabere. 

Valoarea loturilor. Gazdele au o echipă cotată la 25,45 milioane de euro, iar rivalii costă şi ei 22,10 milioane. Sunt cele mai valoroase loturi din Liga I şi fiecare se laudă cu vedete: bucureştenii îi au pe Varela şi Chipciu, plasaţi pe piaţa transferurilor la patru, respectiv trei milioane de euro, iar de partea cealaltă îi avem pe Budescu sau Junior Morais, fiecare preţuit la 2,5 milioane de euro.

Meciul se va juca pe stadionul din Piteşti

Antrenori fără trofee. Mirel Rădoi îi conduce pe bucureşteni, chiar dacă nu apare oficial în acte ca antrenor, şi fiind la început de carieră nu are nici un titlu în palmares. Interesant e că şi rivalul Marius Şumudică, mult mai experimentat ca tehnician şi totodată cu zece ani mai în vârstă, 44 de ani faţă de 34, nu are nici un trofeu cucerit, deşi a pregătit 14 cluburi până acum.

Golgheteri. Bucureştenii şi giurgiuvenii au fiecare câte un om în Top 3 cei mai buni marcatori din Liga I. Cei din Capitală îl au pe Nicuşor Stanciu, iar adversarii se mândresc cu Constantin Budescu. Ambii au punctat de câte şapte ori.

Identitate. Steaua e alungată din Ghencea de către cei din Armată, şi şefii de la secţia fotbal se judecă cu cei de la Clubul Sportiv în privinţa siglei sau a palmaresului. În prezent, bucureştenii evoluează sub titulatura de FCSB. Nici Astra nu a fost ferită de astfel de probleme. Echipa s-a născut dintr-o fuziune cu Petrolul, s-a numit Astra Ploieşti, iar din 2012 a devenit Astra Giurgiu, după mutarea în oraşul de lângă Dunăre.

Patroni. Fiecare echipă e susţinută financiar de câte un singur om, Gigi Becali, respectiv Ioan Niculae şi ambii au fost închişi. Machidonul a executat o treime din pedeapsa de trei ani şi şase luni, el fiind condamnat pentru un schimb de terenuri cu Ministerul Apărării, în cazul “Valiza” şi sechestrarea celor care-i furaseră o maşină. Niculae e încă după gratii, el având de executat doi ani şi şase luni în dosarul “Mită la PSD”.

Top 5 jucători Steaua

Fernando Varela – 4.000.000

Alex Chipciu – 3.000.000

Adi Popa – 2.100.000

Paul Papp – 2.000.000

Nicolae Stanciu – 1.800.000

Valoare totală lot: 25.450.000 de euro

Top 5 jucători Astra

Constantin Budescu – 2.500.000

Junior Morais – 2.500.000

Silviu Lung jr. – 2.500.000

Gabriel Enache – 2.000.000

William de Amorim – 1.700.000

Valoare totală lot: 22.100.000 de euro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Printesa Theodora si logodnicul ei, Matthew Jeremiah Kumar   profimedia 0721654746 jpg
okmagazine.ro