Ungaria e blestemată!


    Ungurii au avut ghinion cu carul, pierzând calificarea directă în ultimul minutFoto: AP
Ungurii au avut ghinion cu carul, pierzând calificarea directă în ultimul minutFoto: AP

De 30 de ani aşteaptă Ungaria o calificare la un turneu final major, ultima sa prezenţă în elita fotbalului fiind consemnată la Mondialul din 1986.

Acum a fost mai aproape ca niciodată de ruperea blestemului, chiar dacă a ocupat locul trei în grupa României. Înaintea meciurilor din ultima zi a preliminariilor, Ungaria avea cel mai bun punctaj dintre echipele clasate pe locurile trei şi era, practic, la Euro 2016. Un singur scenariu stătea în calea fericirii vecinilor noştri: Turcia să bată Islanda acasă, iar Kazahstan să învingă în deplasare Letonia. Ei bine, spre disperarea maghiarilor, chiar aşa s-a întâmplat. Kazahii au învins cu 1-0 şi au schimbat ordinea la coada clasamentului (rezultatele cu locurile 6 în grupe n-au fost luate în considerare), turcilor deschizându-se astfel un culoar favorabil pentru a-i depăşi pe unguri. Victoria „otomanilor” (1-0) a venit însă la fel de dramatic, cu un gol marcat în minutul 89 din lovitură liberă, într-un moment în care Turcia se afla în inferioritate numerică.

Locul 3 de la Mondiale nu merge la Euro

Inevitabilul s-a produs! În urma unor preliminarii dezastruoase, naţionala Olandei a ocupat locul al patrulea în grupa din care s-au calificat Islanda, Cehia şi Turcia, „Portocala Mecanică” fiind scoasă astfel în afara Campionatului European din 2016. Este una dintre marile surprize înregistrate de-a lungul timpului în preliminariile de pe Bătrânul Continent, cu atât mai mult cu cât Olanda e ocupanta locului al treilea la ultimul Campionat Mondial, cel din Brazilia din 2014. În afara batavilor, Grecia e cealaltă echipă care a fost la Mondiale, dar n-a fost capabilă să se califice la Euro. În aceeaşi postură poate ajunge şi Bosnia, dacă va pierde „barajul” din noiembrie.

Echipele care vor juca «barajul» pentru Euro

URNA 1: Bosnia, Ucraina, Suedia, Ungaria

URNA 2: Danemarca, Irlanda, Norvegia, Slovenia

Tragerea la sorţi va avea loc duminică, 18 octombrie.

mariana moculescu jpg
1 horoscop luna noua in berbec jpg jpeg
shutterstock 165207755B jpg
adrian romcescu mp4 thumbnail png
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO
Culita Sterp masina accident (1)B jpg
cabral dominicana jpg
foto1 la sfinxB jpg
Iancu Nedelcu
Răzvan Burleanu în Qatar FOTO Twitter
image
image
image
image
Emma Raducanu, EPA jpg
cub suportere png
cub Anett Kontaveit png
fotbal tenis lat jpg
Niclas Füllkrug jpg
ronaldo bucurie jpg