Wijnaldum amenință că va ieși de pe teren duminică, la Euro 2020


    Wijnaldum e căpitanul OlandeiFOTO: EPA
Wijnaldum e căpitanul OlandeiFOTO: EPA

Programat duminică, la Budapesta, meciul dintre Olanda și Cehia, din optimile de finală ale Euro 2020, a intrat în atenția tuturor din cauza unui posibil scandal de rasism.

Căpitanul naţionalei Olandei, Georginio Wijnaldum, a făcut un apel către UEFA să îi protejeze pe jucători de discriminare, el precizând că forul are puterea să oprească meciurile dacă acestea sunt afectate de incidente rasiste. Fostul jucător al lui Liverpool a sugerat chiar că ar putea părăsi terenul la optimea de finală de duminică, de la Budapesta, cu Cehia, dacă va auzi din tribune insulte rasiste. “Sincer, nu ştiu cum aş reacţiona. Nu exclud varianta părăsirii terenului dacă aşa ceva se va întâmpla duminică, dar mai întâi aş discuta cu colegii mei şi cu arbitrul. Sper că nu va fi cazul. Cred că UEFA ar trebui  să ne protejeze. Poate opri un meci. Nu ar trebui să fie responsabilitatea jucătorilor”, a declarat cel mai în formă jucător al olandezilor.

Învingătoarea acestei partide va juca în sferturi contra câștigătoarei meciului dintre Țara Galilor și Danemarca, programat azi.

Tot sâmbătă, dar de la ora 22.00, va intra pe teren și echipa care a atras toate aprecierile de până acum, Italia. Aceasta se află nu doar în fața unei calificări în sferturile de finală – adversară este Austria – dar și a stabilirii unui nou record în Peninsulă. Pentru că dacă nu va pierde, va bifa meciul 31 consecutiv fără înfrângere, o performanță unică în istoria fotbalului italian la nivel de națională de seniori. În sferturile de finală, învingătoarea duelului dintre Italia și Austria va juca împotriva câștigătoarei meciului șoc dintre Belgia și Portugalia. O partidă în care se întâlnesc două mari favorite la titlu și care ar putea intra și ea în istorie ca meciul în care Cristiano Ronaldo a marcat golul 110 la națională, ceea ce ar reprezenta un nou record mondial.

shutterstock 1833215881 jpg
cub theo rose anghel damian png
cub ioana ilie nastase png
foto 1   Radu Stefan Banica jpg
horoscop jpg
cub mircea baniciu png
printul harry profimedia 0685156749 jpg
Mara G si Mario Mutu  jpg
Volodimir Zelensky FOTO Profimedia
vaccin covid foto Pixabay
image
image
image
image
ronaldo bucurie jpg
buta jpg
cristiano ronaldo campionatul mondial 2022 jpg
buta george biatlon role jpeg
Fanii japonezi au strans gunoaiele de pe stadion, Getty Images jpg
Spania   Costa Rica, Getty Images jpg