În Italia nu-i ca în România. Comisia de Arbitri și-a cerut scuze public pentru o gafă

Ultima actualizare:

Programat în runda cu numărul 22 din Serie A, meciul dintre AC Milan și Spezia s-a încheiat cu surprinzătoarea victorie (2-1) a formației vizitatoare. Rezultatul a fost, însă, influențat de o decizie de arbitraj. Iar cavalerul fluierului și-a cerut scuze public. Cum la fel a făcut și Comisia de Arbitri din Italia (AIA).

Fotbaliștii lui AC Milan au protestat la decizia lui Marco Serra (Foto: EPA-EFE)
Fotbaliștii lui AC Milan au protestat la decizia lui Marco Serra (Foto: EPA-EFE)

Se știe că în competițiile de fotbal din România numărul erorilor de arbitraj a crescut foarte mult în ultimul timp. Și că nici arbitri, nici comisia de specialitate nu reacționează atunci când se comite o greșală. În Italia, în schimb, lucrurile se petrec altfel. Dovadă și ce s-a întâmplat în și mai ales după partida AC Milan - Spezia 1-2.

Gazdele au dominat confruntarea și au deschis scorul în minutul 45+2, când Leao a înscris printr-un lob. Cu un minut înainte, Theo Hernandez irosise un penalty! Oaspeții au egalat prin reușita lui Agudelo (min. 64), iar finalul de meci a fost unul de infarct. Spezia a dat lovitura în minutul 90+6, prin ghanezul Emmanuel Gyasi. Însă cu patru minute înainte, la 1-1, brazilianul Junior Messias a înscris pentru gazde, cu un frumos şut la vinclu din interiorul careului. Numai că arbitrul de centru Marco Serra nu a acordat golul pentru că apucase să fluiere un fault comis de un jucător al oaspeţilor asupra unui fotbalist milanez, cu câteva fracţiuni de secundă înainte... Fotbaliștii lui AC Milan au protestat, însă decizia n-a putut fi schimbată. Aşa că în loc de 2-1, elevii lui Stefano Pioli s-au ales cu o lovitură liberă de la 18 metri, rămasă fără rezultat.

Cum nu a lăsat avantaj, Comisia de Arbitri din Italia îl va sancționa pe Serra, potrivit ”Gazzetta dello Sport”. În plus, AIA le-a cerut scuze milanezilor, aşa cum a făcut şi arbitrul de centru în vârstă de 39 de ani, pe teren.

Acest eșec a împiedicat-o pe AC Milan să treacă provizoriu pe primul loc în clasament. Lider a rămas Inter Milano, cu 50 de puncte, la două peste AC Milan, dar având şi un meci mai puţin disputat. Napoli este pe locul 3, cu 46 de puncte. Spezia se află pe locul 14, cu 22 de puncte.

image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net